
Δεν υπήρξαν λίγες οι φορές που οι θέσεις και οι αποκαλύψεις του προκάλεσαν το δημόσιο ενδιαφέρον, αλλά ακόμα και αμφισβητήσεις ή και οξύνσεις…
Υπενθυμίζουμε εδώ το τεράστιο σίγουρα ζήτημα της Ομάδας Έψιλον, το οποίο εν πολλοίς έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του μέσου Έλληνα με το πρόσωπο του Γιώργου Πάλμου. Όπως και να έχει το πράγμα, γεγονός είναι ότι μία εκτενής συζήτηση με τον κ. Πάλμο (ιδρυτή, ανάμεσα στα άλλα, του Ινστιτούτου Ερευνών «Αχάνα ΙΗ») έχει πάντοτε τι να «βγάλει», είτε ως νέα γνώση είτε ως πολύτιμη πληροφορία!…
Η κουβέντα μας με τον γνωστό και αξιόλογο ερευνητή περιελάμβανε κάποια άκρως ενδιαφέροντα ζητήματα του σύγχρονου ελληνισμού. Μιλήσαμε καταρχήν για το βαρυσήμαντο σίγουρα θέμα της επιγραφής του Δισπηλιού, για το οποίο εξάλλου και εμείς κάναμε σχετικές αναφορές στην «Ε.Ω.». Είπε σχετικά ο κ. Πάλμος:

Ένα άλλο ζήτημα, το οποίο τέθηκε στη συνομιλία μας με τον Γιώργο Πάλμο (επίκαιρο μάλιστα ύστερα από την κλοπή πριν από μερικές ημέρες αρχαιοτήτων από την Αρχαία Ολυμπία), είναι αυτό της αρχαιοκαπηλείας. Ο κ. Πάλμος μας ανέφερε πολλά εντυπωσιακά πράγματα, μερικά εκ των οποίων παραθέτουμε εδώ:

Επίσης, για το θέμα αυτό υπάρχει και σχετικό έγγραφο του τότε υπουργού κ. Δημήτρη Σιούφα. Μου τηλεφώνησε τότε ο έφορος Ακροπόλεως και μου είπε ‘’τι είναι, κύριε Πάλμο, αυτά που λέτε;’’… Τελικά, μετά την καταγγελία μας στον εισαγγελέα, και εν όψει του νέου μουσείου της Ακροπόλεως, κάποιοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τα κομμάτια του Φειδία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή!!! Σαν συμπέρασμα: η δική μας παρέμβαση διέσωσε τα κομμάτια αυτά σε μία χώρα που ζητάει τα Ελγίνεια από τους Άγγλους και στην οποία χώρα οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα φυλάγουνε τα… είχανε εξαφανίσει! Η καταγγελία μας είναι σοβαρότατη, διότι είναι απείρως σοβαρό να εξαφανίζει κάποιος τα υπόλοιπα των Ελγινείων, ό,τι δηλ. άφησε εδώ ο Έλγιν»!…

«Το ινστιτούτο μας έχει μία ομάδα εφευρετών, που είναι τρόπον τινά συνέχεια παλαιότερης ομάδας υπό τον Γεώργιο Γκιόλβα, και στην οποία συμμετέχει και η χήρα του Γκιόλβα. Η ομάδα αυτή, πέρα από τα όσα εκπληκτικά εφηύρε ο Γκιόλβας και μετά τον Νοέμβριο του 2003 που «έφυγε» ο Γκιόλβας, ασχολήθηκε έντονα με το να προσφέρει στον ελληνικό στρατό οπλικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας! Ένα οπλικό σύστημα, το οποίο επροσεφέρθη κάποια στιγμή στον ελληνικό στρατό είναι το Ε2-92. Το σύστημα αυτό «φοριέται» πάνω σε παλαιά αεροσκάφη τύπου Fantom και τύπου A7 Corsair, με συνέπεια τα αεροσκάφη αυτά να αποκτούν αορατότητα ως προς τα σύγχρονα αεροσκάφη F-16 κτλ.! Δηλαδή αν ο ελληνικός στρατός είχε αυτό το σύστημα θα είχε τη δυνατότητα να υπερνικήσει αστραπιαία την τουρκική αεροπορία, της οποίας το 87% αποτελείται από τελευταίου τύπου αεροσκάφη F-16, μιας και το σύστημα αυτό έχει την ικανότητα να εξαφανίζει στα ραντάρ των τουρκικών F-16 τα ελληνικά παλαιού τύπου αεροσκάφη»!…
Ποια όμως η συνέχεια και η κατάληξη αυτής της τόσο φιλόδοξης και ενδιαφέρουσας πρότασης; Ο Γιώργος Πάλμος μας απάντησε ευθέως:
«Υπήρξε μία αμφισβήτηση, όπως γενικά υπάρχει αμφισβήτηση στην Ελλάδα! Σας υπενθυμίζω εδώ ότι στο παρελθόν έχουν αμφισβητηθεί μεγάλες μορφές, όπως ο Σλήμαν, ο Καραθεοδωρής, ο Γκιόλβας και τόσοι άλλοι… Αυτή όμως η αμφισβήτηση εκάμφθηκε όταν έγινε άσκηση, στην οποία ελληνικά F-16 αντιμετώπισαν σε αερομαχίες παλαιού τύπου, προς απόσυρση, αεροσκάφη. Τότε τα υπερσύγχρονα F-16 ηττήθησαν κατ’ επανάληψη απ’ τα 50 και βάλε ετών αεροσκάφη που όμως έφεραν το σύστημα Ε2-92!!! Πιστοποιήθηκε έτσι ότι αυτό το σύστημα δίνει την απόλυτη κυριαρχία στην Ελλάδα επί του Αιγαίου, όχι μόνο στην αεροπορία, αλλά και στο ναυτικό μας! Κι αυτό, διότι δεν μπορεί το τουρκικό ναυτικό να αντιμετωπίσει «αόρατα» αεροπλάνα!… Άρα έχουμε κερδίσει κατά κράτος την Τουρκία μ’ αυτό και μόνο το σύστημα»! Και συνέχισε ο κ. Πάλμος την τόσο ενδιαφέρουσα αναφορά του:

Τα παραπάνω είναι βεβαίως συγκλονιστικά και – κατά την άποψή μας – χρήζουν της περαιτέρω έρευνάς μας… Αξίζει εδώ, χωρίς φυσικά να εξαντλούμε καθόλου το θέμα, να παραθέσουμε και μερικά ακόμα στοιχεία που μας ανέφερε σχετικά με τα θρυλικά «υπερόπλα» ο ερευνητής Γιώργος Πάλμος:
«Υπάρχουν προτάσεις, εκτός από αυτή των εφευρετών του Ε2-92, των εφευρετών μας και για υπερ-αεροσκάφη, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με κανέναν τρόπο: είναι Stealth, υπερελαφρά (βάρους 480 κιλών το πολύ), ταχύτατα, διαθέτουν κινητήρες που δεν θέλουνε καύσιμο, άρα μπορούνε να πετάνε εκατοντάδες ώρες με αυτόματο πιλότο και με ηλεκτρονικό σύστημα τηλεχειριζόμενο)!… Να μην ξεχνάμε ότι το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο στρατιωτικό όχημα στον κόσμο εστάλη από την Ελευσίνα στη Ρόδο από τον Γεώργιο Γκιόλβα, παρουσία του βασιλιά, το 1956 αν θυμάμαι καλά! Άρα έχουμε ένα παρελθόν εμείς, το οποίο δεν πρέπει να το ξεχάσουμε, αλλά οφείλουμε να το συνεχίσουμε και να μπούμε πρώτοι στην παγκόσμια παραγωγή υπερόπλων, διότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό! Και όχι μόνο η δική μας ομάδα, αφού υπάρχουν και άλλες ερευνητικές ομάδες που έχουν αυτή τη δυνατότητα»!…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου