Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Βαυαρός υπ. Εσωτερικών «Δεχόμαστε επιθέσεις από τρομοκράτες του ISIS» - Κραυγές «Αλλάχ Ακμπάρ» στο Μόναχο (φωτό, vid)

Η ΒΟΜΒΑ ΗΤΑΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ 2.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ



Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Βασίλη Καπούλα
Αφού δεν μπορούν να το κρύψουν άλλο, τώρα το παραδέχονται: O Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοάχιμ Χέρμαν, έκανε λόγο για ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας από τρομοκράτη που συνδέεται με το ISIS στο Άνσμπαχ.
Ταυτόχρονα έχει ξεσπάσει γενική κατακραυγή κατά της Α.Μέρκελ με την διενέργεια διαδικτυακών δημοσκοπήσεων με ερώτημα "πόσο νομίζετε θα παραμείνει στην εξουσία" δείχνοντας βίντεο στο οποίο ακούγονται κραυγές "Allahu Akbar" από υποστηρικτές του ISIS στο Μόναχο.
Η Γερμανία έχει δεχτεί τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις από "μοναχικούς λύκους" σε διάστημα λίγων 24ωρων.
Το πιο ανησυχητικό όμως δεν είναι αυτό αλλά το ότι ο τρομοκράτης προσπάθησε να μπει στο χώρο της συναυλίας  που εκείνη τη στιγμή βρίσκοταν 2.000 άτομα και να πυροδοτήσει την βόμβα η οποία ήταν ενισχυμένη με καρφιά και διάφορα άλλα μεταλλικά αντικείμενα ώστε να προκληθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός απωλειών.
Αυτό ανακοίνωσε ο υποδιευθυντής της Αστυνομίας της Νυρεμβέργης.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν σημείωσε ότι προφανώς δεν του είχε επιτραπεί η είσοδος στο φεστιβάλ της Άνσμπαχ λίγο πριν την έκρηξη. Ο χώρος του φεστιβάλ εκκενώθηκε από τα 2.000 άτομα που το παρακολουθούσαν.
«Πρέπει να δούμε ότι μεταξύ των πολλών προσφύγων με τη θλιβερή μοίρα έρχονται και άνθρωποι στη Γερμανία, ή έχουν έρθει ήδη, οι οποίοι αποτελούν έναν πραγματικό κίνδυνο για τη χώρα μας».
«Δυστυχώς πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό ότι αυτό ήταν πραγματικά μία ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας», είπε ο Βαυαρός υπουργός. «Η προφανής πρόθεση να σκοτώσεις περισσότερους ανθρώπους υποδηλώνει μία ισλαμιστική σύνδεση» πρόσθεσε. Πρέπει να χαράξουμε «συνεπείς νέους δρόμους», τόνισε.
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμη: Πρέπει όλοι να δεχτούν το νομικό σύστημα αυτής της χώρας. Αν κάποιος το παραβιάζει, θα πρέπει να καθίσταται σαφές σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι έως τώρα ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο κ. Χέρμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ασφάλειας θα αποτελέσει κεντρικό θέμα του υπουργικού συμβουλίου της Βαυαρίας που συνεδριάζει αύριο στο Τέγκερνζεε, με βασικό μέλημα την αποτροπή κατάχρησης του ασύλου.
Ο 27χρονος Σύρος που ανατινάχθηκε χθες το βράδυ έξω από συναυλιακό χώρο στο 'Ανσμπαχ βρισκόταν στην Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο πέρυσι απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου του και του είχε επιτραπεί να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο.
Οι λόγοι απόρριψης του αιτήματος χορήγησης ασύλου αναμένεται να γίνουν γνωστοί εντός της ημέρας.
Από νωρίς σήμερα το πρωί η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στο προσφυγικό κέντρο στο οποίο φιλοξενείτο.
Πάντως η Γερμανία φαίνετια ότι είχε πληροφορίες για μπαράζ επιθέσεων από "μοναχικούς λύκους" και γι αυτό η Αυστρία έστειλε τις ειδικές δυνάμεις Cobra προς υποστήριξη των γερμανικών δυνάμεων. Αυτό είχε ανακοινώσει ο Konrad Kogler, διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας 
Η EKO Cobra (Einsatzkommando Cobra) είναι η αντιτρομοκρατική ειδική μονάδα της Αυστρίας και είναι υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικεύεται σε περιπτώσεις απαγωγών και αεροπειρατειών.



🆘‼️🙄 Funeral service for victims in  on  interrupted by Islamist with "Allahu Akbar".







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου