Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου 
Η διαδικασία χρειάζεται προσοχή για να μπορέσουμε να πετύχουμε όλους μας τους στόχους :
  1. Παίρνοντας τα ψηφοδέλτια ρωτάμε τον δικαστικό αντιπρόσωπο εάν : “υπάρχει ψηφοδέλτιο απόρριψης όλων των κομμάτων έγκυρο
  2. Στην απάντηση ότι δεν υπάρχει/δεν προβλέπεται από τον νόμο, παίρνουμε τα ψηφοδέλτια και ψηφίζουμε.
  3. Εξερχόμενοι και αφού ρίξουμε τον φάκελο με την ψήφο μας στην κάλπη,
  4. Δίνουμε την Ένσταση στον δικαστικό αντιπρόσωπο και του ζητάμε να την καταχωρήσει στα πρακτικά της διαδικασίας όπως προβλέπεται από το άρθρο 66 του εκλογικού νόμου 2012.
  5. Εάν δεχθεί και μας δώσει τον αριθμό καταχώρησης, τον παίρνουμε και αποχωρούμε.
  6. Εάν δεν δεχθεί, είναι επικίνδυνο να προκαλέσουμε εκεί φασαρία διότι θα κατηγορηθούμε για παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας τουλάχιστον (κάτι που δεν θέλουμε σε αυτή την χρονική στιγμή και σε αυτό το πλαίσιο).
  7. Αντιθέτως, αποχωρούμε ήσυχα και χωρίς σχόλια και άμεσα πηγαίνουμε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, καταθέτουμε την Ένσταση που δεν δέχτηκε να πάρει ο δικαστικός αντιπρόσωπος και επίσης κάνουμε μηνυτήριο αναφορά στον δικαστικό αντιπρόσωπο του εκλογικού μας τμήματος ότι έκανε παράβαση καθήκοντος σύμφωνα και με το ίδιο άρθρο και με τον ίδιο νόμο, για την οποία επιθυμούμε την τιμωρία του (δεν χρειάζεται παράβολο, το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο).
          Από Δευτέρα θα συζητήσουμε περαιτέρω κινήσεις με βάση αυτές τις ενέργειες μας.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
          Όσοι συμΠολίτες επιθυμούν να απέχουν με στόχο την απαξίωση των εκλογών και του πολιτικού συστήματος, μπορούν να πράξουν ακριβώς τα ίδια, παραλείποντας τα βήματα 2 & 3 εκ των ανωτέρω και δηλώνοντας ότι παρεμποδίστηκε από το να ψηφίσει στο κείμενο της Ένστασης.
Ακολουθεί η ένσταση και σε αρχείο rtf.
ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
του Εκλογέα-Πολίτη
……. (ονοματεπώνυμο)
…. (διεύθυνση)
          Προσερχόμενος/η για να ασκήσω το εκλογικό μου Δικαίωμα και Υποχρέωση στο ….. εκλογικό τμήμα ….., ενημερώθηκα από τον δικαστικό αντιπρόσωπο του εκλογικού μου τμήματος ότι δεν υπάρχει έγκυρο ψηφοδέλτιο απόρριψης όλων των υποψηφίων κομμάτων, όπως είναι η Βούληση μου ως Ψηφοφόρος και Εκλογέας.
Όμως, απαγόρευση μου να ασκήσω έγκυρα και παραδεκτά αυτό το Δικαίωμα μου αποτελεί άμεση και κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 52 του Συντάγματος της Ελλάδας και συνεπώς αποτελεί παράβαση του Νόμου κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας κατ’ άρθρον 85 ΠΔ 96/2007.
Και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση διότι ορισμός του εκλογικού μέτρου χωρίς να συμπεριληφθεί είτε η λευκή ψήφος είτε αντίστοιχη απορρριπτική όλων ψήφος θίγει τον πυρήνα της Λαϊκής Κυριαρχίας και την Ισότητα της Ψήφου, καθιστώντας την διαδικασία αντίθετη προς τις Συνταγματικές Διατάξεις (αρ. Αποφ. 12/2005 ΑΕΔ).
Ως εκ τούτου,
ΔΗΛΩΝΩ
ότι η ψήφος που εξαναγκάστηκα να ρίξω είναι προϊόν εξαναγκασμού και εκβιασμού, και καταγγέλλω ότι παραβιάστηκαν τα Συνταγματικά μου Δικαιώματα.
ΖΗΤΩ
όπως συμπεριληφθεί η παρούσα Ένσταση στα πρακτικά κατ’ άρθρον 66 παρ. 2 ΠΔ 96/2007 και προωθηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για δικές του ενέργειες.
Επιφυλασσόμενος/η παντός νομίμου Δικαιώματος μου,
(υπογραφή)
Όνομα Επώνυμο με κεφαλαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου