Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΡΟΣ 5ο : ΕΡΩΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 1

της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου
Όπως είχαμε υποσχεθεί, ερχόμαστε σήμερα παραμονές των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 για να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση που χρήζει απάντησης πριν από τις εκλογές και επίσης για να σας παρουσιάσουμε τα νέα στοιχεία που μας έδωσαν συμΠολίτες και που άλλαξαν την κατανομή των κομμάτων στις λίστες του προηγούμενου άρθρου μας, γεγονός για το οποίο είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένες.
          Αισθανόμαστε ασφάλεια και για αυτό απευθυνόμαστε πάντα σε εσάς, συμΠολίτες μας, ότι όλοι μαζί μπορούμε να διασαφηνίσουμε και εξερευνήσουμε τα πάντα ώστε όλοι μαζί να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για τις ζωές μας. Για αυτό εξ άλλου ο εχθρός μας συμπιέζει τον χρόνο και μας αποκρύβει ή κατακερματίζει τις πληροφορίες, όπως στην περίπτωση αυτών των εκλογών ‘εξπρές’ (και τα Μνημόνια ‘εξπρές’).
          Σε αυτό το άρθρο, θα παραθέσουμε πρώτα κάθε ερώτηση που μας στείλατε και υπέπεσε στην αντίληψη μας (δεν παίρνουμε πάντα ειδοποιήσεις για αναρτήσεις στο facebook) και την απάντηση της.
          Κατόπιν, θα παραθέσουμε τις κατηγορίες και λίστες των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά από παρεμβάσεις συμΠολιτών μας.
          Σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι η μια από τις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις (η olgayeri@gmail.com) έχει από εχθές ένα περίεργο μπλόκ από την google που χαρακτηρίζει κάθε κείμενο-μήνυμα που εμπεριέχει πολιτική ως spam και τα μπλοκάρει, είτε εισερχόμενα είτε εξερχόμενα. Για αυτό, στέλνετε μας και στις δύο μας διευθύνσεις ό,τι θέλετε ή χρησιμοποιείστε την φόρμα επικοινωνίας από την ιστοσελίδα μας www.crimesagainstgreeks.com .
          Προχωράμε στις ερωταποκρίσεις :
  1. Το ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει θέση για ίσα με τους Έλληνες Πολίτες Πολιτικά Δικαιώματα για τους μετανάστες. Γιατί το συμπεριλάβατε στην λίστα υπό κλήρωση για επιλογή ψήφου κατά τις εκλογές ;
          Γιατί απλούστατα δεν είχαμε δει αυτή την θέση τους η οποία και δεν ακούγεται στο προεκλογικό τους υλικό, τουλάχιστον σε αυτό που είχαμε πρόσβαση εμείς.
          Επίσης, κατά την διάρκεια συγγραφής του παρόντος άρθρου, άλλοι συμΠολίτες μας έστειλαν τεκμήρια τοποθέτησης του ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπέρ της ISIS, Αλβανών δολοφόνων και εμπλοκής του με την υπόθεση marfin αδιαφανείς διαπλοκές και συμμετοχές σε χρηματοδοτήσεις, ΜΚΟ, κλπ οργανώσεις που λόγω του επείγοντος δεν προλάβαμε να τα εξετάσουμε, αλλά φαίνονται ικανώς τεκμηριωμένα.
          Ως εκ τούτου, η επιλογή “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” καθίσταται επικίνδυνη και βγαίνει από την λίστα μας με τα υπό κλήρωση κόμματα.
  1. Το ΚΚΕ γιατί το λέτε Αντιμνημονιακό κόμμα αφού υποστηρίζει ότι εκτός ευρώ και ευρωζώνης ο Έλληνας θα καταστραφεί και στήριξε “Αποχή” στο Δημοψήφισμα ;
          Η αλήθεια είναι ότι προβληματιστήκαμε πολύ γενικά με το θέμα ΚΚΕ.
          Ο λόγος όμως που το συμπεριλαμβάνουμε στα υπό κλήρωση κόμματα είναι ότι η δήλωση περί εκτός ευρώ/ευρωζώνης κατά την δική μας αντίληψη έχει ανακληθεί από τον Κουτσούμπα μετά από κατακραυγή από τους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ.
          Ως εκ τούτου και αφού στις προγραμματικές δηλώσεις και στην κεντρική ομιλία του στο Σύνταγμα μίλησε ανοιχτά για έξοδο από ευρωζώνη και Ε.Ε., αποφασίσαμε ότι θα πρέπει είτε ως κομματική ηγεσία να ρίξει την μάσκα του και να πει ανοιχτά στους ψηφοφόρους του ότι είναι κέλυφος του ΚΚΕ και όχι ΚΚΕ και στηρίζει το Μνημονιακό μπλόκ όχι με αποχή ή παθητικά αλλά ενεργητικά όπως αναγκάστηκε να το κάνει και ο Τσίπρας.
          Αλλιώς, θα συνεχίσει να καπηλεύεται και να διεκδικεί το μονοπώλιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια ολόκληρη δέσμη απαιτήσεων και στόχων που εκφράζουν το 70-80% τουλάχιστον της Ελληνικής κοινωνίας.
          Είναι σαφής ο διασπαστικός του ρόλος και άρα ή θα πρέπει να υποστεί πολιτικό θάνατο ή θα πρέπει να αναγκαστεί να συνενωθεί με το σύνολο του Αντιμνημονιακού μπλόκ χωρίς τις γνωστές αρτηριοσκληρωτικές και παλαιοκομματικές καραμέλες τους.
          Θα πρέπει επίσης να δείξουν ενεργά εάν προασπίζουν τον Ελληνικό Λαό (το “Ε” στο “ΚΚΕ”) ή όχι, με τις ανάλογες συνέπειες. Εάν δηλαδή χρησιμοποιούν την ιδεολογία τους υπέρ της Ελλάδας ή εάν χρησιμοποιούν την δικαιολογία της ιδεολογίας τους για να την υπονομεύσουν και να την βλάψουν όπως οι εχθροί της επιδιώκουν και επιθυμούν.
          Συνεπώς, κατά την δική μας γνώμη και μόνο, το ΚΚΕ παραμένει στην υπό κλήρωση λίστα για αυτούς και μόνο τους λόγους. Εάν εσείς αισθάνεστε διαφορετικά βάλτε το στην δική σας λίστα των Μνημονιακών ή Επικίνδυνων  κομμάτων. Είναι θέμα καθαρά στρατηγικής ως προς το ίδιο το ΚΚΕ και την μετεμφυλιακή του ιστορία.
  1. Γιατί θεωρείτε επικίνδυνο το ΕΠΑΜ ; Μήπως το αδικείτε ; Η διατύπωση περί “διακοπής της συνέχειας του κράτους” αναφέρεται στην διαδικασία αλλαγής του Συντάγματος και όχι σε κάτι άλλο.
          Όπως είπαμε και στις προσωπικές αλληλογραφίες, όταν ξεκινήσαμε να διαβάζουμε τα προεκλογικά των κομμάτων ήμασταν σίγουρες και αναμέναμε να συμπεριλάβουμε το ΕΠΑΜ στην λίστα με τα υπό κλήρωση κόμματα.
          Όταν όμως διαβάσαμε την φράση “βασική αποστολή να διακόψει την συνέχεια του κράτους και να ανοίξει τον δρόμο για την διαδοχή του κράτους από μια νέα πολιτική και πολιτειακή μορφή του Κυρίαρχου Λαού“, κάναμε μια γρήγορη έρευνα για τους όρους “διακοπή συνέχειας του κράτους” και “διαδοχή κράτους/κρατικής υπόστασης“.
          Είδαμε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο μέρος νομικής διπλωματίας και νομικής δράσης που εξαρτάται εντελώς από την συναίνεση των υπολοίπων κρατών , συμβαίνει κατά την διάλυση/διαμελισμό/κατακερματισμό ενός κράτους από βία, από απόσχιση (και δημιουργία δύο ή περισσοτέρων κρατών από το προηγούμενο ένα) και δεν έχει καμία σχέση η διαδικασία αυτή με αλλαγή ή διατήρηση ενός Συντάγματος ή καν Πολιτεύματος.
          Δεδομένου ότι ενυπάρχει και δήλωση/θέση περί βίαιης ανατροπής (στην οποία δεν έχουμε αντίρρηση, εάν δεν συνοδεύεται από διακοπή συνέχειας του Ελληνικού Κράτους) μια τέτοια θέση η οποία μάλιστα είναι και “βασική του αποστολή” μπορεί να μας προκαλέσει ακόμα και πρόβλημα υπόστασης μας ως Ελληνικό Κράτος όπως το γνωρίζουμε εδαφικά, Εθνικά και υπαρξιακά (ας μην ξεχνάμε ότι μας έρχονται απανωτά κύματα μεταναστών/προσφύγων/εποικιστών, ας μην ξεχνάμε τα υπάρχοντα θέματα που μας έχουν τεχνηέντως καλλιεργήσει οι προηγούμενοι με Σκόπια, Αλβανία, Αιγαίο, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Θράκη, κλπ), χώρια θέματα Δικαιωμάτων και απαιτήσεων που θα σπεύσουν να μας τα αρνηθούν επικαλούμενα μια διακοπή συνέχειας Κράτους, όπως οι Γερμανικές αποζημιώσεις και το Γερμανικό κατοχικό δάνειο. Για να μην μιλήσουμε για αποζημιώσεις που μπορούν και πρέπει να απαιτηθούν για τον ορυμαγδό που μας προκάλεσαν και μας προκαλούν τα Μνημόνια και όχι μόνο.
          Η δε άρνηση ύπαρξης δέσμευσης για αποπληρωμή δανειακών συμβάσεων μπορεί να γίνει ευκόλως χωρίς απολύτως καμία διακοπή συνέχειας του κράτους όπως έχει γίνει Ιστορικά με πολλούς τρόπους από πολλά κράτη χωρίς να διακόψουν την συνέχεια τους.
          Είναι πιθανό να έχουν χρησιμοποιηθεί αυτοί οι όροι εκ παραδρομής και επιπόλαια αλλά εμείς προσωπικά, οι Γεριτσίδου, δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε ούτε για την δημιουργία του αναχώματος που αποπειρόμαστε αυτές τις εκλογές.
          Εξ άλλου, αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει παραδρομή και τα ανωτέρω ισχύουν με τους νομικούς όρους όπως διεθνώς περιγράφονται, τότε εξυπηρετούνται στόχοι της Παγκοσμιοποίησης μέσω αυτής της διαδικασίας, χώρια διάφορα αλλοδαπά συμφέροντα από Γερμανικά μέχρι Τουρκικά, όχι όμως Ελληνικά.
          Σαφώς, όπως ήδη έχουμε δεσμευτεί και πει, θα κάνουμε διάλογο με το ΕΠΑΜ όσον αφορά εμάς, τον οποίον θα τον κρατήσουμε -όπως κάνουμε πάντα- καθ’ ολοκληρίαν δημόσιο.
          Το ανωτέρω πρόβλημα ήταν το πλέον βασικό που μας απέτρεψε. Υπάρχουν, όμως επίσης σημαντικότατα θέματα που θέλουμε να συζητήσουμε και που αφορούν την μεθοδολογία και τα βήματα μετάβασης σε Εθνικό νόμισμα που προτείνει (στο οποίο δεν έχουμε αντίρρηση ως στόχο αλλά έχουμε πολλές εμπεριστατωμένες ενστάσεις στην μεθοδολογία στις οποίες θέλουμε διασαφήνιση και ίσως και διόρθωση ορισμένων Ιστορικών θεμάτων που αναφέρονται ως παραδείγματα ανακριβώς).
          Συνεπώς, κατά την δική μας γνώμη και εξ αιτίας των ανωτέρω ενδεικτικών προβλημάτων, το ΕΠΑΜ παραμένει στην λίστα των “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ”.
Εάν εσείς αισθάνεστε διαφορετικά βάλτε το στην δική σας λίστα των υπό κλήρωση κόμματων.
  1. Στον συλλογισμό σας έχει σημασία το κόμμα που θα ψηφίσετε να έχει έστω προοπτικές να πιάσει το 3% ή δεν σας απασχολεί αυτό αρκεί να μειωθούν τα ποσοστά των Μνημονιακών και να είναι πιο δύσκολο να κάνουν συγκυβέρνηση ;
          Κατ’ εμάς δεν έχει σημασία αν το κόμμα που θα μας υποδείξει ο κλήρος να ψηφίσουμε έχει προοπτικές ή όχι για το 3%.
          Σημασία έχει η πρώτη κατανομή. Αυτή είναι που καθορίζει τον βασικό αριθμό των εδρών και αυτή δίνει το συντριπτικά μεγάλο μέρος της δύναμης των κομμάτων που μπαίνουν στην Βουλή.
          Ιδεωδώς, θα ήταν καλό να έπιαναν όλα τα υπό κλήρωση κόμματα 3% τουλάχιστον για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τηνΑκυβερνησία αλλά σε αυτή την φάση κάθε έγκυρη ψήφος ενάντια στα Μνημονιακά κόμματα είναι καλή.
          Θέλουμε επίσης απλά να σχολιάσουμε ότι ουσιαστικά το Αντιμνημονιακό μπλόκ και τα πιο γνωστά Αντιμνημονιακά κόμματα έχουν υπέρ τους την πλειοψηφία του Λαού/εκλογικού σώματος.
          Για αυτό προωθείται η αποχή τόσο πολύ από τα Μνημονιακά κέντρα στον Αντιμνημονιακό χώρο.
          Οι Μνημονιακοί ψηφοφόροι δεν έχουν ποτέ δίλημμα και θέμα αποχής. Θα πάνε να ψηφίσουν το Μνημονιακό τους κόμμα.
          Οι Αντιμνημονιακοί που δεν εκφράζονται πλήρως από τα κόμματα του Αντιμνημονιακού μπλόκ και που είναι αυτοί που έχουν υποστεί την μεγαλύτερη κακοποίηση και προδοσία είναι που σκέφτονται και κάνουν ή όχι αποχή, και στην οποία βεβαίως υπολογίζουν και στηρίζονται οι Μνημονιακοί που είναι μειοψηφία για να επιβάλλουν την Ολιγαρχία τους.
          Εάν δηλαδή δεν ετίθετο θέμα αποχής, το ΚΚΕ και η ΛΑ.Ε. θα είχαν εύκολα συγκεντρώσει ένα 40 με 50% των ψήφων και τα υπόλοιπα Αντιμνημονιακά ένα 20-30%.
          Χωρίς την αποχή και κυρίως βεβαίως χωρίς την συστηματική νοθεία σε όλα τα επίπεδα, τα Μνημονιακά κόμματα δεν θα ήταν ποτέ όχι μόνο κόμματα εξουσίας αλλά θα δυσκολευόταν να μπουν και στην Βουλή αφού το συγκεντρωτικό τους ποσοστό δεν υπερβαίνει το 15% του Λαού/εκλογικού σώματος.
  1. Η κοινή γνώμη δεν μπορεί να εγκαλέσει τους κυβερνητικούς και άρα δεν έχει σημασία η εκλογική συμπεριφορά / δεν θα λάβουν υπόψη την εκλογική συμπεριφορά και άρα καλύτερη η αποχή.
          Αυτό είναι λογικό άλμα ή αλλιώς non sequitur : Εάν δέχεστε ότι η κοινή γνώμη δεν μπορεί να εγκαλέσει και να επηρεάσει την κυβερνητική δράση-αντίδραση με μια νομικά /θεσμικά δεσμευτική πράξη όπως η ψήφος (θετική δράση), τότε η αποχή που είναι μια νομικά και θεσμικά μη δεσμευτική πράξη (αρνητική δράση), πέραν της όποιας παρανομίας και αντισυνταγματικότητας άπτεται αυτής, είναι ακόμα πιο πολύ ανίκανη να παράξει οποιοδήποτε πολιτικό αποτέλεσμα αντίστασης.
          Εξ άλλου το σκεπτικό της αποχής που την προωθεί και με το οποίο κυκλοφορεί (μετά την κατάρριψη του όχι απλώς ατεκμηρίωτου αλλά ανερμάτιστου  επιχειρήματος περί ακύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος λόγω της αποχής, σαν να επρόκειτο για Δημοψήφισμα) είναι ακριβώς ότι η υψηλή αποχή θα εκφράσει την γενική κατακραυγή της κοινής γνώμης και άρα οι κυβερνητικοί θα ‘εγκληθούν’ να αντιδράσουν αναλόγως.
  1. Συμμετοχή στις εκλογές νομιμοποιεί τους δωσιλόγους και τους προδότες και τις παράνομες εκλογές τους. Άρα, πρέπει να απέχουμε.
          Αυτό είναι επίσης νομικά αβάσιμο και ανερμάτιστο. Οι εκλογές, εφ’ όσον έχουν κηρυχθεί από κυβέρνηση που δεν έχει επισήμως όπως Νόμος ορίζει ως άκυρη, παράνομη, καταχρηστική, κλπ (όπως π.χ. συνέβη στην περίπτωση των κυβερνήσεων της Χούντας των συνταγματαρχών, μετά από την τυπική πτώση της), δεν νομιμοποιούνται από την συμμετοχή ή την αποχή από αυτές αλλά από το Ελληνικό Σύνταγμα.
          Είτε συμμετέχετε είτε απέχετε οι εκλογές είναι νομιμοποιημένες και διεθνώς και εγχωρίως.
          Για να αρθεί η νομιμότητα των εκλογών όχι στην συνείδηση μας ή στις καρδιές μας ή στην σφαίρα των ευσεβών μας πόθων (που όλοι μας έχουμε και λαχταρούμε) αλλά με νομικά δεσμευτικό τρόπο που δηλαδή να καθιστούν ανίκανες να δώσουν εξουσία σε Βουλή και κυβέρνηση θα πρέπει είτε να κηρυχθούν άκυρες από την αρμόδια αρχή (τον Άρειο Πάγο/ΑΕΔ), όχι απλά να κατηγορηθούν ή μηνυθούν ως τέτοιες, είτε μέσω Επανάστασης όπως έχει συμβεί στην περίπτωση Τσαουσέσκου, είτε μέσω κήρυξης των ως μη αποδεκτές από την Διεθνή Κοινότητα (κάτι ανέφικτο δεδομένου ότι η Διεθνής Κοινότητα αναγνωρίζει ως νόμιμη de facto κάθε εκλογική διαδικασία χώρας της Ε.Ε.) .
          Συνεπώς, η προσωπική σας εκλογική συμπεριφορά δεν άρει καμία νομιμότητα ούτε και σας απαλλάσσει των θεσμικών και νομικών επιπτώσεων που παράγονται ως άμεσο αποτέλεσμα της αυριανής εκλογικής διαδικασίας.
          Εξ άλλου και Ιστορικά στην Πατρίδα μας, η μεγαλύτερη και πλέον οργανωμένη αποχή Αντίστασης-Αντίδρασης-Διαμαρτυρίας του 1946, και παρήγαγε κυβερνήσεις και βουλευτές, και αναγνωρίστηκε διεθνώς (παρ’ όλη την διαπιστωμένη επισήμως από αυτούς νοθεία) και η αποχή που υπήρξε χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους τους διοργανωτές της αποχής αυτής ως “λάθος τακτικής” το 1950, τέσσερα χρόνια μετά και μετά από ένα Εμφύλιο που πιθανώς η συμμετοχή στις εκλογές να είχε αν όχι αποτρέψει δώσει άλλη κατανομή αποδεκτών δυνάμεων Διεθνώς για το τί επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός.
          Είναι αυτοκτονία, πέρα από βλακεία (με την νομική έννοια του όρου), να μην μαθαίνουμε από τα λάθη μας που τα έχουμε πληρώσει με αίμα που είναι καταγεγραμμένα από την ίδια μας την Ιστορία.
  1. Η ακυβερνησία ή η αδυναμία μίας κυβέρνησης συνεργασίας δεν σταματάει τίποτα. Άρα, καλύτερα η αποχή.
          Κατ’ αρχάς, όποιος παρακολουθεί έστω και επιπόλαια τα τεκταινόμενα, θα δει ότι και διεθνώς και εγχωρίως, κυβέρνηση η οποία διαθέτει κάτω από 160 έδρες στήριξης στην Βουλή θεωρείται αδύναμη κυβέρνηση χωρίς μεγάλη ζωή.
          Επί πλέον η κυβέρνηση Τσίπρα μας έδειξε ότι ακόμα και ευρεία συναίνεση να υπάρχει, εάν επικοινωνιακά αυτή η συναίνεση δεν είναι δόκιμη και πάλι η κυβέρνηση αυτή θεωρείται αδύναμη και πέφτει (ο ίδιος ο Τσίπρας δεν σταματάει να λέει ότι “με έριξαν“).
          Ως εκ τούτου, αυτός είναι λάθος ισχυρισμός και καταρρίπτεται.
  1. Δεν αναγνωρίζω το θεατράκι των εκλογών με την αποχή μου και έτσι δεν έχουν δυνατότητα να το ισχυρισθούν.
          Νομικά αλλά ακόμα και σε ευρεία επικοινωνιακή εμβέλεια αυτό δεν στέκει διότι οι λόγοι της αποχής είναι ανοιχτοί στην ερμηνεία των πάντων, και ως γνωστόν η ερμηνεία που επικρατεί για επίσημη (και άρα δεσμευτική αντιδράσεων) χρήση είναι αυτή που προβλέπει ο ίδιος ο εκλογικός νόμος (της μεγάλης απόστασης/αδυναμίας προσέλευσης στην κάλπη, ασθενείας, μεγάλης τρίτης ηλικίας, δικαστικής κηδεμονίας, άρση πολιτικών δικαιωμάτων, κλπ) και η επί πλέον της αδιαφορίας ή παράδοσης στην όποια μοίρα επιλέξουν όσοι προσέρχονται με την ταυτόχρονη παραίτηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
          Επί πλέον, δεν στέκει ότι η αποχή αποκτά άλλη χροιά με όποια δήλωση σχετική εκ των υστέρων στα αρμόδια δικαστήρια διότι ο απέχων έχει πέσει στην παγίδα της νομικής αυτο-ακύρωσης, δηλώνοντας αναγνώριση με τις πράξεις του της αρμόδιας αρχής που έχει κρίνει ως έγκυρες τις εκλογές που δεν αναγνωρίζει :
          Δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις βασικό στοιχείο της Πολιτειακής ζωής και της Δημοκρατίας και να αναγνωρίσεις ταυτόχρονα οποιαδήποτε άλλη αρχή η οποία έχει αντλήσει την εξουσία της από αυτό ακριβώς το στοιχείο που δεν αναγνωρίζεις.
          Άρα, η όποια τέτοια δήλωση είτε είναι ενός ατόμου είτε είναι κάποιων χιλιάδων ατόμων θα τεθεί συνοπτικά στο αρχείο μη απαλλάσσοντας κανέναν από τίποτα ούτε παίζοντας οποιονδήποτε ρόλο στην πολιτική ή διοικητική πραγματικότητα. Αντιθέτως, η αποχή με την αλλαγή των ποσοστώσεων  θα έχει παράξει άμεσα, γρήγορα και εάν δεν γίνει ο,τιδήποτε άλλο αμετάκλητα το επιθυμητό για τους Μνημονιακούς αποτέλεσμα.
          Παραθέτουμε την λίστα των κομμάτων όπως διαμορφώθηκε μετά από την συμβολή των συμΠολιτών μας και για ακόμα μια φορά σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή και την σύμπραξη στην τιτάνια αυτή προσπάθεια που όλοι μας κάνουμε να προστατεύσουμε και να περισώσουμε ό,τι μπορούμε μέχρι την ώρα της πραγματικής Ανατροπής, δηλαδή της Επανάστασης.
           ΤΥΠΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
* ΣΥΡΙΖΑ
*Ν.Δ.
* Ποτάμι
*ΑΝΕΛ
* Ένωση Κεντρώων
* ΟΑΚΚΕ
* Δημιουργία Ξανά !
* Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)
ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ-ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ
* Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή
Πρόκειται για δεδηλωμένους φιλο-φασίστες και φιλο-ναζιστές βάσει των δικών τους δηλώσεων σε συνεντεύξεις, έντυπα, κλπ που θέτουν σε κίνδυνο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας μας (όπως είχαμε επισημάνει και σε συστημένη επιστολή μας προς αυτούς σε παλαιότερη εκλογική αναμέτρηση)
* ΟΚΔΕ
Τίθεται άμεσο θέμα Συνταγματικότητας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελληνικής Επικράτειας και  Εθνικής ασφάλειας, εκ των θέσεων περί “Αντιστρόφου Μνημονίου”, ανεξέλεγκτης μετεγκατάστασης πληθυσμών που συγκαλύπτουν καταστάσεις συστηματικής γενοκτονίας Λαών, κλπ που στηρίζει εμμέσως πλην σαφώς στόχους και είναι απόρροια διαρκών Μνημονιακών και Νεοταξικών/Ιμπεριαλιστικών πολιτικών
 * ΚΚΕ(μ-λ) και (μ-Λ) ΚΚΕ
Τίθεται άμεσο θέμα Συνταγματικότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τις θέσεις τους περί ανεξέλεγκτης μετεγκατάστασης πληθυσμών που συγκαλύπτουν καταστάσεις συστηματικής γενοκτονίας Λαών, κλπ που στηρίζει εμμέσως πλην σαφώς στόχους και είναι απόρροια διαρκών Μνημονιακών και Νεοταξικών/Ιμπεριαλιστικών πολιτικών
* ΚΟΙΝΩΝΙΑ – Συνεχιστές Καποδίστρια
Βασικά προβλήματα με σειρά Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κίνδυνος άμεσης κατάργησης βασικών άρθρων του Συντάγματος (ατομικά/πολιτικά Δικαιώματα) με προοπτική εκφασισμού και εκκλησιοκρατείας σε δικτατορική μορφή.
* Δημοκρατική-Κοινωνία Αξιών- Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
Άμεσος κίνδυνος κατάργησης διαφόρων Κυριαρχικών Δικαιωμάτων του Κράτους, έμμεση επιβολή Παγκοσμιοποίησης από αφανή κέντρα εξουσίας, παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σε πολλαπλά επίπεδα), ασάφεια για το ζωτικό θέμα των Μνημονίων και συναφών θεμάτων.
* ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής, Επαναστατικής, Κομμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα ΕΕΚ-Τροτσκιστές
Τίθεται άμεσο θέμα Συνταγματικότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τις θέσεις τους περί ανεξέλεγκτης μετεγκατάστασης πληθυσμών που συγκαλύπτουν καταστάσεις συστηματικής γενοκτονίας Λαών, κλπ που στηρίζει εμμέσως πλην σαφώς στόχους και είναι απόρροια διαρκών Μνημονιακών και Νεοταξικών/Ιμπεριαλιστικών πολιτικών
          * ΕΠΑΜ (?)
          Υπάρχουν θέματα στις προγραμματικές δηλώσεις/θέσεις/βήματα που προτείνουν περί του Πολιτεύματος και του προτεινόμενου τρόπου αλλαγής του, της ακεραιότητας της Χώρας, της Συνέχειας/Διαδοχής του Κράτους και τον προσδιορισμό της Νομικής Οντότητας του Κράτους που χρήζουν άμεσης διευκρίνησης Πολιτικά, Πολιτειακά και κυρίως Νομικά σε επίπεδο ΟΗΕ και Διεθνούς Δικαίου και που θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα διότι άπτονται κεκτημένων Δικαιωμάτων και διεκδικήσεων της Χώρας μας, κ.ά.
ΓΕΛΟΙΑ
* Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση – ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.
Οφθαλμοφανώς ασυνάρτητο κόμμα καρικατούρα με σποτάκια επιπέδου ‘Ελληνοφρένειας’ και εκφράσεις του τύπου “Εδώ πλανήτης Γή, Εδώ Πατρίδα” (!) και στόχους προσδιορισμένους ως “Οικολογία/Ανιδιοτέλεια/Δημοκρατία/Ευημερία” και προτεινόμενη μέθοδο για να παραμείνουμε “εντός Ευρώπης με δικό μας νόμισμα” “…χρειάζεται να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες Λαός και κυβερνώντες να εργαζόμαστε 100 φορές περισσότερο για το κοινωνικό όφελος από το προσωπικό μας όφελος”, και κατάληξη την προώθηση ένος βιβλίου-πανάκειας για το οποίο αυτολεξεί αναγράφεται “προσφέρεται δωρεάν : [….] μόνο με 5 ευρώ“. (!)
ΤΥΠΙΚΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΠΡΟΣ ΚΛΗΡΩΣΗ
(λόγω ευαισθήτου του θέματος και προς αποφυγήν παρεξηγήσεως ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η παρακάτω λίστα όπως παρατίθεται δεν είναι λίστα πρτεραιότητας. Για αυτό τον λόγο έχει χρησιμοποιηθεί αλφαβητική σειρά απαρρίθμησης.)
* ΚΚΕ
* Λαϊκή Ενότητα
* Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση “ΕΛΑΣ”, αποτελούμενος από τα κόμματα : α) Εθνεγερσία, β) Ανατολή της Ρωμιοσύνης και γ) Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός – ΕΛΑΣ
Τελικές Σημειώσεις
          Επειδή εμείς, οι Γεριτσίδου, και πολλοί μαζί μας συμΠολίτες θα συνεχίσουμε τον Αγώνα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νομικές προϋποθέσεις και καταγραφή και δημιουργία αποδεικτικών τεκμηρίων που πραγματικά να μας δίνουν δυνατότητα να προκαλέσουμε την κήρυξη των εκλογών ως παράνομες και άκυρες και την συνεπαγόμενη αλλαγή του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου, αυθημερόν θα δημοσιεύσουμε μια απλή ΕΝΣΤΑΣΗ που θα καταθέσουμε στην Εφορευτική Επιτροπή πριν φτάσουμε στην κάλπη, βάσει της οποίας μπορεί και ένας απέχων Πολίτης εάν την καταθέσει και αυτός ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙ μπορεί πλέον παραδεχτά νομικά να δείξει ότι του ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ να εκφράσει συγκεκριμένη εκλογική συμπεριφορά η οποία προστατεύεται και είναι εγγυημένη από το Σύνταγμα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
          Και αυτό γιατί μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε παντοιοτρόπως την γενική Αντιμνημονιακή Λαϊκή Βούληση και προσπάθεια και όχι να κατακερματίσουμε και αποδυναμώσουμε το Αντιμνημονιακό Μέτωπο όπως είναι και έχει υπάρξει καλλιεργούμενη τάση και απόπειρα από το 2010 με διάφορους εγκάθετους και υφαρπαγείς.
          Τέλος, δεν απαντήσαμε σε ερωτήσεις οι οποίες είναι προδήλως ευκόλως απαντήσιμες και/ή πηγάζουν από κατατονική άρνηση αναγνώρισης απλών δεδομένων όπως αριθμητική, εκλογική διαδικασία και τρόπους σχηματισμού κυβέρνησης από την Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου