Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ. Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα από 10.000 έως 50.000 ευρώ για ανεμβολίαστους γιατρούς, φαρμακοποιούς

 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμα από 10.000 έως 50.000 ευρώ για ανεμβολίαστους γιατρούς, φαρμακοποιούς

Από 1η Σεπτεμβρίου έρχονται βαριές καμπάνες για ανεμβολίαστους επαγγελματίες του κλάδου της υγείας, με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας

Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπονται για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς σύμφωνα με την εγκύκλιο που βρίσκεται στα σκαριά κι αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να δημοσιευτεί. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου τα νέα μέτρα που αφορούν στις κυρώσεις που θα έχουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, αλλά και κλάδοι εργασίας, με την «πρώτη γραμμή» της δημόσιας υγείας να είναι αυτή που θα πληρώσει το μάρμαρο αν δεν... συμμορφωθεί με τα μέτρα.

Οπως μετέδωσε το Open TV οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόστιμα ύψους 10.000 έως 50.000 ευρώ για ανεμβολίαστους γιατρούς και φαρμακοποιούς, καθώς και του προσωπικού που εργάζεται σε ιατρεία και φαρμακεία.

Χωρίς καμία παράταση θα ισχύσει το μέτρο αναστολής εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου στους υγειονομικούς που είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης 6 μηνών. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς. Χώροι εργασίας, διασκέδασης, πολιτισμού, άθλησης θα λειτουργούν πλέον με νέους κανόνες για εμβολιασμένους και μη, ανακοίνωσε χθες ο κ. Κικίλιας. Για την είσοδο σε κλειστούς χώρους θα είναι απαραίτητα για τους ανεμβολίαστους test αντιγόνου ή μοριακό, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού για τους εμβολιασμένους. Η τιμή των test, πρόσθεσε, θα είναι 10 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά δύο self test, ενώ απαραίτητο θα είναι το τεστ για τους ταξιδιώτες προκειμένου να μετακινηθούν.

Από 13 Σεπτεμβρίου σε δημόσιες δομές διάγνωσης covid οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ, θα πρέπει δηλαδή να το πληρώνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας για εργαζόμενους, μη προσέλευσης στο σχολείο για μαθητές και απαγόρευση μετακίνησης για ταξιδιώτες.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

    • Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
      Σάς άρεσε;
      Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
      Σχολιάστε!!!
      Διαδώστε!!!!
      25/08/2021 - 34662 - 45062

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου