Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ομόφωνη απόφαση – κόλαφος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα κατά του Ηλία Ψινάκη



Ομόφωνη απόφαση – κόλαφος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα κατά του Ηλία Ψινάκη
Δημοσίευση πριν από 7 ώρες / Ανανεώθηκε πριν από 7 ώρες

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Μαραθώνα του Ηλία Ψινάκη στρέφει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με μια απόφαση που αμφιβάλλουμε αν υπάρχει όμοιά της στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Για πρώτη φορά σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μιας πόλης κατηγορεί ουσιαστικά το Δήμαρχό της για απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης με αφορμή τη σύσταση ιδιωτικής εταιρίας που έχει συστήσει ο… ίδιος ο Δήμαρχος. Τι ακριβώς συνέβη;
Από το Μάιο του 2015, ο Ηλίας Ψινάκης έχει συστήσει μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα» (“Marathon Foundation”), πρόεδρος της οποίας είναι ο ίδιος, μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχουν υπάρξει κατά καιρούς συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα και ως έδρα της εταιρίας δηλώνεται το… σπίτι του Δημάρχου Μαραθώνα στο Νέο Βουτζά!
Παρά το γεγονός ότι ο Ηλίας Ψινάκης γνωστοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι η συγκεκριμένη εταιρία συστήθηκε με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα («την έφτιαξα για να παρακάμψω τις δυσκολίες του Δημοσίου», αναφέρει χαρακτηριστικά, αρνείται πεισματικά εδώ και ένα χρόνο να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης οποιοδήποτε στοιχείο για τη λειτουργία της.
Και όλα αυτά την ώρα που εισπράττει χιλιάδες ευρώ σε χορηγίες και δωρεές που στους περισσότερους Δήμους της χώρας, κατατίθενται απ’ ευθείας στα ταμεία των Δήμων. Όπως, δηλώνει, όμως ο ίδιος ο Ψινάκης «οι φραγκάτοι φίλοι μου έχουν εμπιστοσύνη μόνο σε μένα και όχι σε έναν φορέα του Δημοσίου όπως ο Δήμος Μαραθώνος!»…
Το γεγονός αυτό, λοιπόν, προκάλεσε την αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και το θέμα συζητήθηκε το βράδυ της Τρίτης σε μια συνεδρίαση που εξελίχθηκε… θυελλώδης.
Η εισήγηση του θέματος που έφερε τον τίτλο «Λήψη μέτρων για τη μη παραπλάνηση τρίτων από τη χρήση του ονόματος Μαραθώνας από το ιδιωτικό ίδρυμα marathon foundation του Ηλία Ψηνάκη» ήταν ιδιαίτερα σκληρή για το Δήμαρχο Μαραθώνα – κατηγορώντας τον για απόπειρα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης - προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή του. Εκτός εαυτού ο Ηλίας Ψινάκης, άρχισε να εκτοξεύει προσωπικές επιθέσεις σε βάρος συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και όσων συμβούλων έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από το συνδυασμό του, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να λογοδοτήσει σε κανέναν για τη δράση της εταιρίας του. Η συνέχεια ήταν σίγουρα κάτι που δεν περίμενε: Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα κάλεσε τον Ηλία Ψινάκη 1) Να αφαιρέσει το όνομα «Μαραθώνας» από την επωνυμία της εταιρίας του 2) Να δημοσιοποιήσει όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας του προς ενημέρωση των δημοτών του Μαραθώνα.
Οργισμένος ο Δήμαρχος Μαραθώνα αρνήθηκε να προχωρήσει στην υλοποίηση είτε της μίας, είτε της άλλης εισήγησης, απαντώντας «τη δική μου εταιρία θα τη διοικώ όπως το θέλω εγώ, θα της δίνω ότι όνομα γουστάρω, και όποιος θέλει να την ελέγξει ας πάει στον Εισαγγελέα».  Έφτασε μάλιστα σε σημείο να απειλήσει με μήνυση (!) το δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα, της πόλης δηλαδή που είναι ο ίδιος… Δήμαρχος!
Η στάση του Ηλία Ψινάκη προκάλεσε τη γενική κατακραυγή του ακροατηρίου που βρισκόταν στην αίθουσα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ομόφωνη αποδοχή της εισήγησης ακόμη και από τους δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, μάλιστα, αποφάσισε με ψήφους 33-0 (!) να στείλει έγγραφη ενημέρωση προς όλες τις πρεσβείες, δημόσιους φορείς, ιδρύματα κ.α. με την οποία θα τους ενημερώνει ότι όχι μόνο η εταιρία του Ηλία Ψινάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Δήμο Μαραθώνα, αλλά ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Μαραθώνα αρνείται να παρουσιάσει οποιοδήποτε επίσημο οικονομικό στοιχείο για τη λειτουργία της.
Το κείμενο της επιστολής που κοινοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο και προς όλα τα ΜΜΕ είναι το εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα – Marathon Foundation», ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο Μαραθώνα. Πρόκειται για εταιρία που ίδρυσε προσωπικά ο κ. Ηλίας Ψινάκης και για τη λειτουργία της οποίας δεν έχει καμία απολύτως γνώση ή ενημέρωση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.  
Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χρηματικών ποσών ή των περιουσιακών στοιχείων που αποκτά η συγκεκριμένη εταιρία, είναι ο κ. Ψινάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας στο οποίο κατά καιρούς συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του Δημάρχου Μαραθώνα.  
Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι από τον Μάιο του 2015, όταν και συστάθηκε η συγκεκριμένη εταιρία, ο κ. Ψινάκης αποφεύγει να προχωρήσει στην παραμικρή επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατανομή των χρηματικών δωρεών που εισπράττει το “Marathon Foundation”, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και αναφορές του εμφανίζει την εταιρία του ως συνεργαζόμενη με το Δήμο Μαραθώνα.  
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οποιαδήποτε δωρεά πραγματοποιείται στο “Marathon Foundation”, ενισχύει τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ηλίας Ψινάκης, και όχι το Δήμο Μαραθώνα  
Οποιοσδήποτε συσχετισμός του “Marathon Foundation” με το Δήμο Μαραθώνα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της συγκεκριμένης εταιρίας και μόνο αυτής.   
Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεές προς το Δήμο Μαραθώνα να απευθύνονται στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου Μαραθώνος (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Σχολεία, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα, ΝΠΔΔ «Τετράπολις», ΔΗΘΕΜΑ, Αθλητικός Οργανισμός κ.α) και όχι σε οιασδήποτε μορφής ιδιωτικές εταιρίες.
Με εκτίμηση,  
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα»
Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
1/2/2017 - 003 - 3134

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου