Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Κραδασμοί σε όλη την Ευρώπη από τη "βύθιση" της Deutsche BankΣε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της γερμανικής Deutsche Bank, καθώς εντείνονται οι φόβοι πως οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα επιμείνουν στο πρόστιμο 14 δισ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
Σε ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η μετοχή της γερμανικής Deutsche Bank τη Δευτέρα, καθώς εντείνονται οι φόβοι πως οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα επιμείνουν στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων στην τράπεζα λόγω πώλησης τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων στο παρελθόν.
Σε περίπτωση που η γερμανική τράπεζα κληθεί να πληρώσει το υπέρογκο αυτό ποσό θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα καταστεί αναγκαία μια αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Οι ανησυχίες εντείνονται με πολλούς να μην αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να επιβληθεί bail-in σε μια τράπεζα που ανήκει στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε 5,87% στα 10,74 ευρώ, έχοντας υποχωρήσει σε ακόμη χαμηλότερα νωρίτερα. Σημειωτέον ότι από την αρχή του 2016 η μετοχή της Deutsche Bank έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της.
Οι κατηγορίες των αμερικανικών αρχών
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την γερμανική τράπεζα, ζητώντας το ποσό των 14 δισ. δολαρίων για να έλθει σε συμβιβασμό και να κλείσει την έρευνα αναφορικά με τις πωλήσεις τοξικών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων κατά την περίοδο διόγκωσης της φούσκας της αμερικανικής αγοράς στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime market).
Η τράπεζα είχε προνοήσει να βάλει στην άκρη το ποσό των 6,2 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο για ενδεχόμενο πρόστιμο αλλά το ποσό που ζητούν οι αμερικανικές αρχές σχεδόν διπλάσιο.Πηγή: thetoc.gr
- See more at: http://www.pamepreveza.gr/AllArticles/tabid/142/articleId/133240/-----Deutsche-Bank.aspx?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.CRNvMrui.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου