Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ό Υπούργος τής ΤΡΟ'Ι'ΚΑ στήν Ελλάδα , τσιράκι τού Σό'ι'μπλε καί σημερινός αρχιτραπεζίτης της διαπλοκής τό Αρχιλαμόγιο Στουρνάρας, παρτάλι του Σημίτη και του Παπαντωνίου.




Περιδιαβαίνοντας τό διαδύκτιο, βρήκα σέ ένα ιστολόγιο τής Χ.Α, τήν εξέταση τού Τραπεζίτη καί πρώην Υπούργου τής ΤΡΟ'Ι'ΚΑ στήν Ελλάδα, από τήν Εξεταστική Επιτροπή Διερεύνησης Νομιμότητος Δανειοδότησης Πολιτικών Κομμάτων καί Εταιριών Μ.Μ.Ε. στίς 11-11-2016.
Αφού διάβασα τό κείμενο, είδα καί τό βίντεάκι τής εξέτασης τού τραπεζίτη από τό βουλευτή τής Χ.Α  Ηλία Κασιδιάρη.


Δέν μέ εντυπωσίασε τόσο τό ότι ό Ηλίας κασιδιάρης αποκάλεσε τόν Στουρνάρα ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ , καί ΠΑΡΤΑΛΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ καί τού ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, όσο μέ εντυπωσίασε πού στίς κατηγορίες αυτές ,  <<Είσαι ψεύτης>> <<Ή γυναίνα σου τό 1.6 εκατομύρια νόμιμα τό πήρε;;;>> καί <<Είσαι κλέφτεις καί έχεις κατακλέψει τήν χώρα , είσαι μέσα σέ όλα τά σκάνδαλα>>, ό Στουρνάρας αποδέχτηκε τίς κατηγορίες  καί αντί αρνήσεως , απαντησέ ότι : καί εσείς είστε μέσα σέ όλα τά   εγκλήματα τής Χ.Α.


Ό Στρουρνάρας αποδέχτηκε τίς κατηγορίες, αλλά εισαγγελέα δέν είδαμε νά παρεμβαίνει καί νά τόν πάει αυτόφορο.

Καί μόνον ότι είχε ορκιστεί νά πεί τήν αλήθεια, καί έλεγε ψέματα, αφού ό Κασιδιάρης ώς βουλευτής καί μέλος τής Εξεταστικής Επιτροπής, ζήτησε νά έρθει ό Εισαγγελέας γιά νά παέι αυτόφορο, έπρεπε νά γίνει.
Ο Εισαγγελέας προφανώς έχει εκτός από τά μάτια κλειστά, καί τά αυτιά.

Είδαμε εχθές καί στήν Βουλή, τό θέατρο πού έπαιζαν οί δύο , Άμποτ καί Κοστέλο (Άξελ Τσιπρά καί Κούλης ό Μπουκαλομάτης) καί όχι μόνον δέν ξεσκέπασαν τήν διαφθορά μέ ονόματα , όπως είχε πεί ό Εβραίος Άξελ, αλλά καί τά κουκουλώσανε.
Καί ενώ ακούστηκαν τόσα σκάνδαλα (φυσικά χωρίς ονόματα), αφού ό Κούλης ό Μπουκαλομάτης παραδέχτηκε ότι συνεργάστηκε μέ τήν ΖΙΜΕΝΣ  γιά τά χρέη της, (ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ λέγεται), νά πληρώσει πολύ λιγότερα, καί επίσης παραδέχτηκε ότι πήρε από αυτήν καί ηλεκτρονικά αντικείμενα.


 Ερωτώ λοιπόν: Γιατί όλα τά κόμματα δέν ζήτησαν νά επέμβει Εισαγγελέας καί δέν ζήτησαν νά άρουν τίς ΑΣΥΛΙΕΣ όλων τών εμπλεκομένων;;;;
Μήπως όλα τά κόμματα μέσα στήν Βουλή, έχουν οικονομικό καί πολιτικό όφελος καί γι`αυτό κάνουν τό κορό'ι'δο καί δέν ενεργούν όπως επιβάλει τό Σύνταγμα;;;


Δώστε τήν απάντηση εσείς.

Παραθέτω αυτούσιο τό κείμενο καί τό βίντεο τής Εξέτασης τού Στουρνάρα, από τόν Ηλία Κασιδιάρη, καί τά σχόλια δικά σας.

Αργύριος Μαρινάκης


Σφοδρή επίθεση Χρυσής Αυγής στον αρχιτραπεζίτη της διαπλοκής: “Αρχιλαμόγιο Στουρνάρα, παρτάλι του Σημίτη και του Παπαντωνίου, θα σε πάω στον εισαγγελέα!” - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 - 14:28
Σφοδρή επίθεση κατά του αρχιδιαπλεκόμενου μεγαλοτραπεζίτη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην εξεταστική επιτροπή.
Οι ερωτήσεις του βουλευτή μας ανάγκασαν τον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να ψευδολογεί ακατάπαυστα για να συγκαλύψει τις ποινικές ευθύνες των τραπεζιτών και των κομματαρχών. Στο σημείο εκείνο και όταν ο βουλευτής μας ζήτησε τα πρακτικά να πάνε στον εισαγγελέα και ο Στουρνάρας να διωχθεί για ψευδορκία, ο αρχιτραπεζίτης απάντησε με ιταμό ύφος στον βουλευτή  μας, με σκοπό να αποπροσανατολίσει από τα ουσιώδη ζητήματα της εξέτασής του.
Ο βουλευτής μας τον επανέφερε στην τάξη χαρακτηρίζοντάς τον "αρχιλαμόγιο που είναι μέσα σε όλα τα σκάνδαλα" και "παρτάλι του Σημίτη και του Παπαντωνίου".
Πέρα από αυτό το έντονο φραστικό επεισόδιο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ανέδειξε τα φοβερά σκάνδαλα της παράνομης δανειοδότησης των κομμάτων, της Τράπεζας Αττική και του Πανταλάκη, των εκατομμυρίων που μοίραζαν τα κομματόσκυλα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ (και τα έπαιρνε η γυναίκα του Στουρνάρα και ο αδελφός του Βαρβιτσιώτη).
Τα συστημικά ΜΜΕ παρουσίασαν το γεγονός με τους κλασικούς τίτλους περί "χυδαίας, πεζοδρομιακής επίθεσης Κασιδιάρη": Άγριο επεισόδιο μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ξέσπασε στην εξεταστική επιτροπή όταν ο κ.Κασιδιάρης χαρακτήρισε ψεύτη τον κ.Στουρνάρα και ζήτησε οι απαντήσεις του να πάνε στον εισαγγελέα, να κρατηθεί και να ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο. Ο κύριος Στουρνάρας απάντησε εκνευρισμένος «Μη μου σηκώνεις εμένα τη φωνή!», φράση που είχε ως συνέπεια ο κύριος Κασιδιάρης να προχωρήσει σε χυδαία επίθεση κατά του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος με φράσεις του τύπου «παρτάλι» και «λαμόγιο». Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ακόμα περισσότερο στην αίθουσα και επικράτησε πανδαιμόνιο. ο Ηλίας Κασιδιάρης σε έξαλλη κατάσταση έβριζε τον κύριο Στουρνάρα και ζητούσε να συλληφθεί λέγοντάς του «έχεις κατακλέψει τη χώρα είσαι μέσα σε όλα τα σκάνδαλα». Από την πλευρά του ο διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος εμφανώς ενοχλημένος του απάντησε «κι εσείς είστε μέσα σε όλα τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής


Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν και εξής:
  • Κασιδιάρης: Κύριε Στουρνάρα υπάρχει τρόπος αποπληρωμής των ταμείων των κομμάτων ή δεν υπάρχει ούτε σε 200 χρόνια; Βγαίνουν τα λεφτά;
  • Στουρνάρας: Δεν μπορώ να προβλέψω.
  • Κασιδάρης: Το Εισαγγελικό πόρισμα Καλούδη λέει να πάνε φυλακή κόμματα και τραπεζίτες. Μιλάει για κακουργήματα.
  • Στουρνάρας: Η χορήγηση δανείων είναι νόμιμη.
Αναλυτικά ο διάλογος που οδήγησε στη διακοπή:
Ηλ. Κασιδιάρης: Τα δάνεια δίνονταν παράνομα. Τι πράξατε;
Στουρνάρας: Δεν δόθηκαν παράνομα.
Κασιδιάρης: Το λέει ο Εισαγγελέας πως λέτε ότι δεν ήταν παράνομα
Στουρνάρας: Από την έρευνα προέκυψε ότι τηρήθηκαν όλες οι πιστοδοτικές ..
Κασιδιάρης: Τον κ. Τουρκολιά τον ξέρετε; Θα πήγαινε φυλακή.
Στουρνάρας: Το πόρισμα Τράπεζας Ελλάδος…
Κασιδιάρης: Ποιο πόρισμα ΤτΕ; Ηταν καταπέλτης ο εισαγγελέας. Τι νόμιμα, συγκαλύπτετε. Παράνομα διορίστηκε ο Πανταλάκης με δική σας υπογραφή και θα πάει φυλακή.
Στουρνάρας: Με νόμιμο τρόπο έγινε η χορήγηση δανείων
Κασιδιάρης: Η δικαιοσύνη…
Στουρνάρας: Δεν γνωρίζω περιστατικά. Μα δεν το γνωρίζω.
Κασιδιάρης: Να κρατηθεί για ψευδορκία. Δεν ντρέπεσαι να λες ψέματα.
Στουρνάρας: Μην σηκώνεις τον τόνο της φωνής σου. Να μιλάτε με σεβασμό..
Κασιδιάρης: Εχει ψευδορκήσει, να κρατηθεί…
Φάμελος: Κ. Στουρνάρα και κ. Κασιδιάρη όχι προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Κασιδιάρης: Μέσα σε όλα τα σκάνδαλα η γυναίκα σου …έχουν κατακλέψει το δημόσιο… παρτάλι και λαμόγιο. Λοιμώξεις, καμπάνια κατά καρκίνου.
 Ταά 30 λεπτά της «ανάκρισης» του Κασιδιάρη στον Στουρνάρα 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
ΕΠΙΣΗΣ:
«Ο κ. Προβόπουλος μπορεί να έχει ψυχολογικά προβλήματα»
Σκληρή απάντηση στον προκάτοχό του Γιώργο Προβόπουλο επιφύλασσε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας για τις αιχμές που άφησε ο πρώτος κατά την ακρόαση του από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ότι ως διοικητής της ΤτΕ είχε ενημερώσει τον κ. Στουρνάρα που ήταν υπουργός Οικονομικών για τα προβλήματα της τράπεζας Αττικής και πως του είχε στείλει επιστολή για το γεγονός ότι στην θέση του δ.σ. και του προέδρου ήταν το ίδιο πρόσωπο.
Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας διέψευσε τον κ. Προβόπουλο λέγοντας αρχικά ότι η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στον διοικητή της ΤτΕ και όχι στον υπουργό Οικονομικών και πως σε κάθε περίπτωση ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ουδέποτε του έστειλε επιστολή.
«Ο κ. Προβόπουλος μπορεί να έχει ψυχολογικά προβλήματα . Ο κ Προβόπουλος μπορούσε αν ήθελε να πάρει κατά τη δική του θητεία ως διοικητής της ΤτΕ πρωτοβουλίες για την εξυγίανση της τράπεζας Αττικής. Δεν το έκανε και τελικά το έκανα εγώ. Εγώ έκρινα ότι η τράπεζα Αττικής θα έπρεπε να εξυγιανθεί και το έκανα
Ο κ. Προβόπουλος παρά τα όσα λέει δεν με ενημέρωσε ποτέ όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών για την τράπεζα Αττικής. Δεν υπήρξε ποτέ καμία επιστολή του. Κοίταξα στα αρχεία μου» είπε χαρακτηριστικά.




Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sfodrh-epithesh-chrushs-aughs-ston-architrapezith-ths-diaplokhs-archilamogi#ixzz4MmrNnWPe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου