Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Σε Δείπνο στο Βερολίνο η Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες " της μορφής της Νορμανδίας"



© AP Photo/ Markus Schreiber
ΜΟΣΧΑ, 11 Οκτωβρίου - RIA Novosti. Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες της « μορφής της Νορμανδίας» στο Βερολίνο, όπου  οι πολιτικοί θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία σε κοινό γεύμα. Αυτό σύμφωνα με τον  ραδιοφωνικό σταθμό Ευρώπη1 είπε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Γαλλία Αλέξανδρος Ορλώφ.


 «Ναι,  η κα Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες των  τριών"της μορφής της  Norman "να συναντηθούν για δείπνο», -  είπε ο πρέσβης.
Ο διπλωμάτης είπε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα ο  εκπρόσωπος  της Γερμανικής κυβέρνησης Ulrike Demmer δήλωσε ότι στο Βερολίνο   δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων.

Ο διάλογος συνεχίζεται
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Ουκρανικού  Υπουργείου Εξωτερικών  Mariana Betz δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της  Γαλλίας και της  Γερμανίας έχουν από καιρό προετοιμάσει την  συνάντηση των τεσσάρων ηγετών.

"Οι εργασίες δεν σταματούν  ποτέ στην " μορφή Νόρμαν " για το  Μινσκ η μορφή  είναι σημαντική, είναι εποικοδομητική και παρέχει πληροφορίες ." - Είπε η Betz.

Το ίδιο ειπώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, από τον εκπρόσωπο  του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν  να εργάζονται για την οργάνωση της συνάντησης των ηγετών των τεσσάρων χωρών.

"Ο διάλογος διεξάγεται μέσω διαφόρων καναλιών και το να λέγεται  ότι ο διάλογος διεκόπη, είναι λάθος.», - δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Τι είναι η "Μορφή της Νορμαδίας"
Η "Μορφή της Νορμανδίας" – είναι μια διπλωματική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει τους εκπροσώπους από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το κύριο καθήκον των διπλωματών είναι η διευθέτηση της διένεξης στο Donbass.
Η τελευταία συνάντηση αυτής της μορφής πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο της επέκτασης των αρμοδιοτήτων της ειδικής αποστολής του ΟΑΣΕ. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε το Κίεβο να σταματήσει το βομβαρδισμό των πόλεων στο  Donbass.



https://ria.ru



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου