Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Κατάρριψη ΜΥΘΩΝ!Η Αρχαιότερη ΠΟΛΗ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!Απόδειξη...
Η πόλη Λυκοσούρα θεωρείται η αρχαιότερη πόλη στον κόσμο ( 10.000- - 8.000 π.χ).
Ήταν πόλη Αρκαδική με σημαντική θέση στη συνείδησή τους. Θεωρείτο ιερή λόγω της αρχαιότητάς της, ήδη κατά τους κλασσικούς χρόνους. Η πόλη δέσποζε στο Λυκαίο (λεγόταν και Όλυμπος), όνομα που σημαίνει ‘φωτεινό’ και πραγματικά δεσπόζει στην Πελοπόννησο.
Ιδρύθηκε από τον μυθικό βασιλιά Λυκάονα γιο του Πελασγού και της νύμφης Κυλλήνης. Ο Πελασγός βγήκε από τη γη και είναι ο πρώτος άνθρωπος , γενάρχης των ανθρώπων.
Σύμφωνα με τον Παυσανία , πριν τον Λυκάονα και την ίδρυση της Λυκοσουρας, οι άνθρωποι ζούσαν στην ύπαιθρο και σε σπήλαια και ο πατέρας του Λυκάονα ο Πελασγός, ήταν αυτός που τους έμαθε να  φτιάχνουν καλύβες και να φοράνε δέρματα ζώων ως ρούχα. Ο Λυκάονας κατάστησε τη Λυκοσουρα έδρα των βασιλέων της Αρκαδίας. Από το 370 π.Χ  οι Λυκοσουροι μετοίκισαν στη λεγόμενη Μεγάλη Πόλη (Μεγαλόπολη). Εν συνεχεία αποστατούν από  την Μεγαλόπολη και επιστρέφουν πάλι στην πόλη τους και καταφεύγουν  στο ιερό της Δέσποινας. Οι υπόλοιποι Αρκάδες σεβόμενοι το ιερό της Δέσποινας δεν τους τιμώρησαν και τους άφησαν να παραμείνουν στην πόλη τους.
Σήμερα δυστυχώς  σώζονται ελάχιστα λείψανα του τείχους της ακρόπολης του 4ου και 5ου αι. π.Χ.  Ας αφήσουμε το βίντεο να μιλήσει για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου