Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί για σπάνια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που συνδέεται με τις ενέσεις AstraZeneca και Janssen

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θέλει να τοποθετήσει προειδοποιητικές ετικέτες στις ενέσεις Covid-19 που γίνονται από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson, λέγοντας ότι υπάρχει «εύλογη πιθανότητα» να προκαλέσουν φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης.


RIO DE JANEIRO, ΒΡΑΖΙΛΙΑ – Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιεί τώρα για μια «πολύ σπάνια» φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που συνδέεται με τα εμβόλια AstraZeneca και Janssen.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θέλει να τοποθετήσει προειδοποιητικές ετικέτες στις ενέσεις Covid-19 που γίνονται από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson, λέγοντας ότι υπάρχει «εύλογη πιθανότητα» να προκαλέσουν φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης.

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου (PRAC) του EMA δήλωσε την Παρασκευή ότι θέλει να συμπεριλάβει μια προειδοποίηση για «σποραδικές περιπτώσεις εγκάρσιας μυελίτιδας (ΤΜ) που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό» με τις ενέσεις από Vaxzevria (AstraZeneca) και Janssen. Προσθέτει επίσης την πάθηση ως «ανεπιθύμητη αντίδραση άγνωστης συχνότητας» στο προφίλ του εμβολίου.

Εγκάρσια μυελίτιδα (ΤΜ).  (Αναπαραγωγή φωτογραφίας στο διαδίκτυο)
Εγκάρσια μυελίτιδα (ΤΜ). (Αναπαραγωγή φωτογραφίας στο διαδίκτυο)

Ο EMA περιγράφει την ΤΜ ως μια σπάνια νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από «φλεγμονή της μίας ή και των δύο πλευρών του νωτιαίου μυελού», η οποία μπορεί να προκαλέσει αδυναμία στα χέρια ή στα πόδια, μυρμήγκιασμα, μούδιασμα, πόνο ή απώλεια αίσθησης πόνου, προβλήματα λειτουργίας του εντέρου και της ουροδόχου κύστης. .

Η σύσταση έρχεται αφότου η PRAC εξέτασε τις διαθέσιμες πληροφορίες για τα αναφερόμενα κρούσματα παγκοσμίως (οι οποίες γνωρίζουμε ότι είναι συνήθως ελάχιστες σε σύγκριση με ό,τι μπορεί να συμβεί, καθώς δεν λέγονται οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες) και την επιστημονική βιβλιογραφία, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «μια αιτιώδης σχέση μεταξύ αυτών δύο εμβόλια και η εγκάρσια μυελίτιδα είναι τουλάχιστον μια λογική πιθανότητα».

Ωστόσο, για τον EMA, το «προφίλ κινδύνου-οφέλους και των δύο εμβολίων παραμένει αμετάβλητο».

Η προειδοποίηση αποσκοπεί στην «ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας και των ανθρώπων που λαμβάνουν τα εμβόλια». Οι κλινικοί γιατροί κλήθηκαν να είναι σε εγρήγορση για σημεία και συμπτώματα ΜΤ, ενώ οι λήπτες κλήθηκαν να «αναζητούν άμεση ιατρική βοήθεια» εάν εμφανίσουν συμπτώματα.

 ΠΗΓΗ: https://www.riotimesonline.com/brazil-news/modern-day-censorship/ema-warns-of-spinal-cord-inflammation-linked-to-astrazeneca-and-janssen-covid-vaccines/

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

    • Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης Ιθαγενής, ΣυνΙδιοκτήτης τής Ελλάδος
      Σάς άρεσε;
      Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
      Σχολιάστε!!!
      Διαδώστε!!!!
      19/01/2022 - 34733 - 45133
    • ΣΚΕΨΟΥ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ......ΑΚΟΜΗ.
    • Ο ΣΙΩΠΩΝ  ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΕΝΕΙΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου