Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ισπανία: Η κυβέρνηση δίνει εντολή να επιστρέψει όλα τα πρώτα πρόστιμα κλειδώματος. Αυτά κηρύσσονται αντισυνταγματικά.

 


Η κυβέρνηση διέταξε τη σύσταση ειδικής ομάδας για την επιστροφή όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν σε πολίτες κατά την αρχική κατάσταση συναγερμού λόγω του COVID-19 και για την ακύρωση των φακέλων που εξακολουθούσαν να επεξεργάζονται από τη διοίκηση, ανέφεραν πηγές του Υπουργείου Εδαφικής Πολιτικής. στο Europa Press.


Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο κήρυξε αντισυνταγματική την πρώτη κατάσταση συναγερμού - και πρέπει επίσης να σχολιάσει τη δεύτερη - το εκτελεστικό συγκρότησε ομάδες εργασίας με όλες τις υπο -αντιπροσωπείες και αντιπροσωπείες της κυβέρνησης, στις οποίες η φορολογική αρχή, η αντιπροσωπεία για την οικονομία εμπλέκονται το κρατικό ταμείο και η εδαφική πολιτική.


Με τη συμβουλή των ομάδων υπολογιστών, η κυβέρνηση θα αποζημιώσει «αυτοεπίδικα» το ποσό που επιβλήθηκε ως πρόστιμο σύμφωνα με την κατάσταση συναγερμού. Για το σκοπό αυτό, θα τεθεί σε εφαρμογή ένας μηχανισμός που θα επιτρέπει στους πολίτες να δημιουργήσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούν τη συναλλαγή.


Η ομάδα περιλαμβάνει υπο-αντιπροσωπείες και κυβερνητικές αντιπροσωπείες από όλες τις αυτόνομες κοινότητες εκτός από την Καταλονία και τη Χώρα των Βάσκων, οι οποίες έχουν αναθέσει τις αρμοδιότητές τους σε αυτόν τον τομέα. Πράγματι, ο Αντικαγκελάριος της Χώρας των Βάσκων και Βάσκος υπουργός Ασφαλείας Josu Erkoreka ανακοίνωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι η μετεγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί.

Η κατάσταση συναγερμού που κηρύχθηκε με το βασιλικό διάταγμα της 14ης Μαρτίου εξουσίασε τις κρατικές δυνάμεις ασφαλείας και το σώμα, τις περιφερειακές και τοπικές αστυνομικές δυνάμεις να τιμωρούν πολίτες που δεν τηρούσαν κατ 'οίκον περιορισμό, αλλά τον περασμένο Ιούλιο το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε το μέτρο αντισυνταγματικό.


Στους τελικούς λογαριασμούς, παρέμειναν 1.142.127 πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ολόκληρη την Ισπανία στην πρώτη κατάσταση συναγερμού - από τις 14 Μαρτίου έως τις 21 Ιουνίου - και τουλάχιστον 220.296 κυρώσεις στη δεύτερη κατάσταση συναγερμού - από τις 26 Οκτωβρίου έως τον Μάιο - σύμφωνα με πληροφορίες από Υπουργείο Εσωτερικών από τον Μάρτιο, την επέτειο ενός έτους από την πρώτη κατάσταση συναγερμού.


Το Υπουργείο Εδαφικής Πολιτικής και Δημοσίων Υποθέσεων ενημέρωσε τον αριθμό τον Μάιο, όταν ανέφερε ότι οι κυβερνητικές αντιπροσωπείες και οι δευτερεύουσες αντιπροσωπείες έχουν ήδη επιλύσει 172.482 υποθέσεις με κυρώσεις, που αντιπροσωπεύουν το 50,1% του συνόλου.


Από τις 481.969 εκθέσεις σχετικά με τις προτάσεις κυρώσεων που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία, οι 172.482 έκλεισαν με κύρωση, οι 87.826 διαβιβάστηκαν σε άλλες διοικήσεις (περιφερειακές και τοπικές), 54.193 ήταν ακόμη σε διαδικασία αναθεώρησης και 11.206 ήταν σε αναμονή. Τα υπόλοιπα, 156.262, προσδιορίστηκαν μετά από ανάλυση του αρμόδιου εκπαιδευτή ότι, δεδομένων των γεγονότων, "για διάφορους λόγους δεν ήταν σκόπιμο να ξεκινήσει η διαδικασία κυρώσεων".


Πηγή

Περισσότερα στο Τελεγραμ

@Ενώστε τα στοιχεία

https://t.me/EllhnesPatriotes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου