Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ



Τι γνώμη είχε ο Ιησούς για τους αυθεντικούς Έλληνες ? Ότι είναι ΣΚΥΛΙΑ!!ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ !!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΗΡΘΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!
Ο Ματθαίος (ιε΄22-2Cool και o Μάρκος (ζ΄25-30) περιγράφουν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Πρόκειται για την θεραπεία της κόρης μιας γυναίκας πού παρουσιάζεται ως κανονική Ελληνί­δα, όχι Εβραία που μιλούσε ελληνικά, καθότι γίνεται σαφής διάκριση: Είναι «Ελληνίδα Συροφοινίκισσα στο γένος» («κατά Μάρκο» ζ΄ 26). Εδώ θέλει αρκετή προσοχή γιατί μόνο το πρωτότυπο κείμενο μιλάει για Ελληνίδα. Αν διαβάζετε το κείμενο στη νεοελληνική απόδοση των Χριστιανών μεταφραστών, κατά κανόνα μεταφράζουν το «Ελληνίδα» σε «ειδωλολάτρις», οπότε ο ανυποψίαστος αναγνώστης προσπερνάει το κείμενο χωρίς να αντιληφθεί την πραγματική σημασία του.
Η γυναίκα αυτή λοιπόν έπεσε στα πόδια του Ιησού παρακαλώντας τον να θεραπεύσει την άρρωστη κόρη της, καθότι ο Ιησούς εμφανίζεται κατ’ εξοχή ως θεραπευτής. Ξέρετε όμως ποια ήταν η αντίδρασή του; «Κι εκείνος δεν της αποκρίθηκε ούτε μία λέξη. Και τότε οι μαθητές τον πλησίασαν και του είπαν «διώξε την γιατί φωνάζει από πίσω μας». Κι εκείνος τους αποκρίθηκε: «Δεν είμαι σταλμένος παρά μόνο για τα χαμένα πρόβατα του οίκου του Ισραήλ. Δεν είναι σωστό να παίρνεις το ψωμί από τα παιδιά και να το δίνεις στα σκυλιά» (η λέξη είναι «κυνάρια», δηλαδή μικρά σκυλιά) («κατά Ματθαίον» ιε΄26 και «κατά Μάρκο» ζ΄27-2Cool. «Ναι, Κύριε» του απάντησε τότε ή γυναίκα, «αλλά και τα σκυλιά τρώνε από τα ψίχου­λα πού πέφτουν κάτω από το τραπέζι των κυρίων τους». Τότε μόνον ικανοποιήθηκε αυτός και «θεραπεύτηκε η κόρη της από την ώρα εκείνη».
Η συμπεριφορά του «Υιού του Θεού» στο περιστατικό αυτό, δεν εγείρει καμία αμφιβολία, είναι σαφέστατη: Θεωρεί τους Έλληνες σκυλιά που δεν αξίζει να τρώνε ούτε τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των κυρίων τους, των Εβραίων!
Πέραν αυτού όμως, μια τέτοια συμπεριφορά γεννά κι ορισμένα επί πλέον ερωτήματα. Ή πρώτη αντίδρασή του, όπως είδαμε, ήταν να αρνηθεί την θεραπεία. Οι αρχαίοι Έλληνες ιατροί, άλλα και οι σύγχρονοι, ορκίζονται τον περίφημο «Όρκο του Ιπποκράτη» στον όποιο συνομολογούν πως θα ασκήσουν την τέχνη τους σε κάθε έναν που θα τους το ζητήσει, είτε αυτός είναι άνδρας, γυναίκα, ελεύθερος η δούλος. Σε κανένα σημείο του Όρκου δεν υπάρχει περιορισμός της άσκησης του επαγ­γέλματός τους επειδή ο ασθενής είναι αλλόφυλος ή αλλόθρησκος. Ο Ιπποκράτης ούτε καν το σκέφτεται να κάνει τέτοιου είδους διακρίσεις. Ο Ιησούς όχι μόνο το σκέφτεται αλλά και το εφαρμόζει. Η θεραπευτική δεινότητα του Ιησού ήταν τελικά ένα καρβέλι ψωμί, δηλαδή περιορισμένο σε ποσότητα και όταν παρείχε μερικά ψίχουλα σε κάποιον αλλόφυλο αυτό σήμαινε ότι τα στερούσε από τα «χαμένα πρόβατα του Ισραήλ»; Γνωρίζει περιορισμούς η Χριστιανική Θεία Χάρις;

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ.
 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΜΕ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΣΕ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!!
Αλλά φίλοι μου λέω βλακείες δεν ήταν κουφός ο Ναζωραίος,διότι είχε ακούσει για τον Γιαχβέ,ήξερε τον προπάτορά του Αβραάμ τον Μωυσή και όλους τους Εβραίους ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΣ!!ΑΚΟΜΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!!ΤΕΛΙΚΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΦΟΣ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ!!

Τον τελευταίο καιρό οι χριστιανοί απολογητες έχουν ξεκινήσει μια προπαγάνδα σχετικά με τους Έλληνες φιλοσόφους.Έχει πιάσει τους χριστιανούς ένας ξαφνικός έρωτας με τον Πλάτωνα ,τον Αριστοτέλη και γενικά με τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ Έλληνες φιλοσόφους!!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ!!!Αυτό μου έδωσε την αφορμή να γράψω και να εκφράσω τους παρακάτω προβληματισμούς μου!!Φίλοι μου πιστεύω ότι ο Ιησούς θα πρέπει να ήτανε κουφός!! Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι στο παραμυθάκι της Καινής δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά του στα παρακάτω!!ΕΡΩΤΩ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΤΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟ!!!Ναζωραίε δεν είχες ακούσει τίποτα για τον Ελληνικό πολιτισμό??Ναζωραίε δεν είχες ακούσει τίποτα για τα επιτεύγματα των Ελλήνων της τότε εποχής??Ναζωραίε δεν είχες ακούσει τίποτα για την Ελληνική Γραμματεία??Ναζωραίε δεν είχες ακούσει τίποτα για τις σπουδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις των Ελλήνων??Ναζωραίε δεν ειχες ακούσει τίποτε για τους Έλληνες φιλοσόφους ,για τον Πλάτωνα,τον Σωκράτη,τον Αριστοτέλη και τους υπόλοιπους μεγάλους Έλληνες??Ναζωραίε δεν είχες ακούσει κάτι για τον Λεωνίδα και τον Μέγα Αλέξανδρο???Ναζωραιε δεν είχες ακούσει ότι υπάρχει ένα έθνος με την ονομασία ΕΛΛΑΔΑ??Γιατί δεν έχεις κάνει ούτε μια αναφορά σε όλα αυτά στη Καινή???ΚΡΙΜΑ ΝΑΖΩΡΑΙΕ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου