Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Η Google εγκατέστησε κρυφά την εφαρμογή παρακολούθησης COVID-19 στα τηλέφωνα χρηστών.




Χρήστης έγραψε στο Google Play ότι «εγκαταστάθηκε σιωπηλά χωρίς καμία ειδοποίηση»
Το όλο εγείρημα βασίζεται στο δόλο και εφαρμόζεται εν κρυπτώ

Ορισμένοι χρήστες τηλεφώνων Android το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέφεραν ότι ένα σύστημα ειδοποιήσεων COVID-19 εγκαταστάθηκε αυτόματα στα τηλέφωνά τους χωρίς προειδοποίηση ή συγκατάθεση.

Η Google , σε μια δήλωση σε αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία, δεν επιβεβαίωσε ή αρνήθηκε εάν το σύστημα "αυτόματα διανεμημένο" εγκαταστάθηκε χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών, σημειώνοντας ότι "Οι ειδοποιήσεις έκθεσης COVID-19 είναι ενεργοποιημένες μόνο εάν ένας χρήστης το ενεργοποιεί προληπτικά."

«Συνεργαζόμαστε με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Μασαχουσέτης για να επιτρέψουμε στους χρήστες να ενεργοποιήσουν το Σύστημα ειδοποιήσεων έκθεσης απευθείας από τις ρυθμίσεις τηλεφώνου Android τους», δήλωσε ο τεχνολογικός γίγαντας σε δήλωση. «Αυτή η λειτουργικότητα είναι ενσωματωμένη στις ρυθμίσεις της συσκευής και διανέμεται αυτόματα από το Google Play Store, οπότε οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν λήψη ξεχωριστής εφαρμογής. Οι ειδοποιήσεις έκθεσης COVID-19 ενεργοποιούνται μόνο εάν ένας χρήστης την ενεργοποιεί προληπτικά. Οι χρήστες αποφασίζουν αν θα ενεργοποιήσουν αυτήν τη λειτουργικότητα και αν θα κοινοποιήσουν πληροφορίες μέσω του συστήματος για να προειδοποιήσουν άλλους για πιθανή έκθεση. "

Έγινε όταν πολλοί χρήστες στη Μασαχουσέτη ισχυρίστηκαν στο Reddit , στο Hacker News και στην εφαρμογή της Google αναθεωρήσει ότι η υπηρεσία εγκαταστάθηκε χωρίς να το γνωρίζουν.

Σε μια κριτική 1 αστέρων, ένας χρήστης έγραψε στο Google Play ότι «δεν το εγκατέστησε απολύτως στο τηλέφωνό μου» και είπε ότι «εγκαταστάθηκε σιωπηλά χωρίς καμία ειδοποίηση».

Ειδοποιήσεις έκθεσης "δεν έχει εικονίδιο εφαρμογής ... πρέπει να περάσετε από τις ρυθμίσεις και να δείτε όλες τις εφαρμογές", σύμφωνα με τον χρήστη. «Αυτό είναι ένα τεράστιο απόρρητο και προστασία από τον [Gov. Charlie Baker] και Google. "

Φωτογραφία Epoch Times
Ένα στιγμιότυπο οθόνης δείχνει τους χρήστες Android που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση του MassNotify, χωρίς να τους ειδοποιούν. Τα μαύρα κουτιά προστέθηκαν από τους The Epoch Times. (Ιστότοπος Google Play Store μέσω των The Epoch Times)

Μια γυναίκα περιέγραψε το πρόγραμμα ως «spyware», ισχυρίστηκε ότι «φαίνεται να θέλει να παρακολουθεί την τοποθεσία μου» και σημείωσε ότι χρησιμοποιεί Bluetooth.

«Είναι απόλυτα τρέλα ότι οι Υπηρεσίες Play έρχονται με αυτό το είδος backdoor. Αυτό είναι σαφώς αυτό που θα θεωρούσα σκόπιμη… ευπάθεια », δήλωσε ένας χρήστης στο Hacker News.

Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι μια άλλη εφαρμογή που ονομάζεται MassNotify εγκαταστάθηκε χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών. Το MassNotify φαίνεται να είναι διαφορετικό από το σύστημα ειδοποιήσεων έκθεσης COVID-19 της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με αναφορές, το πρόγραμμα Ειδοποιήσεις έκθεσης βρίσκεται στο μενού Ρυθμίσεις συστήματος Android. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις, μετά στο Google και, στη συνέχεια, έχουν πρόσβαση στις Ειδοποιήσεις έκθεσης COVID-19, όπου κάποιος μπορεί να ενεργοποιήσει την παρακολούθηση ή να αναφέρει ότι έχει COVID-19

TheEpochTimes.com

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

    • Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
      Σάς άρεσε;
      Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
      Σχολιάστε!!!
      Διαδώστε!!!!
      23/06/2021 - 34628 - 45027
      Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου