Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Κόντρα Βορρά - Νότου για τη μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου…





ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
https://www.youtube.com/watch?v=HQvVIY8-fCQ


Η μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου αναζωπυρώνει την αντιπαράθεση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το προσφυγικό.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε το Ευρωπαικό Συμβούλιο να πάρει θέση σχετικά με τη μεταρρύθμιση του σημερινού συστήματος ασύλου, που θεωρείται μία από τις αιτίες της ευρωπαϊκής κρίσης.
Σύμφωνα με τη Σεσίλια Βικστρόμ, Σουηδεζα ευρωβουλευτή του ALDE:«Οι Ευρωπαίοι πολίτες όπως φαίνεται από το Ευρωβαρόμετρο επιθυμούν η Ε.Ε. να βρει λύση στο ζήτημα του ασύλου και της μετανάστευσης. Η αποτυχία απλά δεν μπορεί πλέον να είναι εκ των επιλογών».
Σύμφωνα με τον ισχύοντα μηχανισμό, η πρώτη χώρα εισόδου είναι υπεύθυνη για την εξέταση της αίτησης ασύλου. Αυτό είναι ένα βάρος για τις χώρες στα σύνορα όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα όπου οι μετανάστες παραμένουν επί μήνες περιμένοντας να γίνει δεκτό το αίτημα τους. Το ευρωκοινοβούλιο θα ήθελε να εισαγάγει έναν υποχρεωτικό μηχανισμό ποσοστώσεων για την αυτοματη μετεγκατάσταση μεταναστών στα 27 κρατη μελη. Ωστόσο σε αυτή η επιλογή αντιτίθενται οι χώρες του Βίσεγκραντ.
Η βουλγαρική πρόταση περιλαμβάνει εκτός των άλλων και υποχρεωτικούς ελέγχους «προ-Δουβλίνου» για όσους αιτούνται άσυλο, κάτι για το οποίο οι χώρες πρώτης υποδοχής ανταπαντούν ότι είναι χρονοβόρο και θα επιβαρύνει τη δική τους θέση.
Όπως αναφέρει η Κάθριν Γούλαντ, γενική γραμματέας του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τους πρόσφυγες και τους εξόριστους:«Μια μεταρρύθμιση που επιδεινώνει τη δυσανάλογη ευθύνη των χωρών της πρώτης υποδοχής είναι σαφώς προβληματική γιατί όταν υπάρχει μια δυσανάλογη ευθύνη γι 'αυτούς, έχουν ένα λανθασμένο κίνητρο να διατηρήσουν τις συνθήκες υποδοχής τόσο φτωχές ώστε οι άνθρωποι να μην θέλουν να παραμείνουν εκεί».
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούνιο θεωρείται ως μια τελευταία ελπίδα να βρεθεί μια συμφωνία προτού η προεδρία περάσει στην Αυστρία, η οποία έχει πολύ αυστηρές θέσεις για τη μετανάστευση.

Αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση στυος κόλπους της Ένωσης αναφορικά με το μεταναστευτικό.… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : http://gr.euronews.com/2018/05/31/kot... euronews: Το ειδησεογραφικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη Γίνε συνδρομητής! ! http://www.youtube.com/subscription_c... Το euronews είναι διαθέσιμο σε 13 γλώσσες: https://www.youtube.com/user/euronews... στα ελληνικά: Ιστοσελίδα: http://gr.euronews.com/ Facebook: https://www.facebook.com/euronews Twitter: http://twitter.com/euronewsgr

ΠΗΓΗ: http://gr.euronews.com/2018/05/31/kotra-borra-notoy-gia-th-metarryumish-toy-kanonismoy-toy-doyblinoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου