Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

«Αναταραχές» στο Ρίο Ντε Τζανέιρο: Εκτέλεσαν την Marielle Franco – Ήταν ο «φύλακας άγγελος» των φτωχών



«Αναταραχές» στο Ρίο Ντε Τζανέιρο: Εκτέλεσαν την Marielle Franco – Ήταν ο «φύλακας άγγελος» των φτωχών | Newsit.gr
Οι Αρχές μιλούν για πληρωμένη εκτέλεση μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που η  Marielle Franco ενοχλούσε με τα όσα έλεγε την κυβέρνηση.
Άλλωστε εκπροσωπούσε τις φαβέλες, που ζει το 1/4 του συνολικού πληθυσμού της πόλης μέσα στις κακουχίες, την φτώχεια, την παρανομία και την δυστυχία. Εκείνη έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη διεκδικώντας δικαιώματα για όλους τους… πολίτες ενός κατώτερου Θεού. Όλα αυτά μέχρι χθες το βράδυ!

Η εν ψυχρώ εκτέλεση

Ήταν βράδυ Τετάρτης  (14.03.2018) και  Marielle Franco ήταν στο αυτοκίνητο της μαζί με τον οδηγό της Anderson Pedro Gomes και έναν δημοσιογράφο που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Ξαφνικά δυο άντρες σταμάτησαν, έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν να γαζώνουν το αμάξι της.
Εκείνη και ο οδηγός της έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενώ ο δημοσιογράφος – τα στοιχεία του οποίου – δεν έχουν γίνει γνωστά τραυματίστηκε. Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές, οι οποίες από τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για μία πληρωμένη δολοφονία η οποία θα ερευνηθεί εις βάθος.
Εξαιτίας της κλιμακούμενης βίας στην πόλη, το Ρίο ντε Τζανέιρο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας τέθηκε υπό τον έλεγχο της στρατιωτικής αστυνομίας.

Marielle Franco: Τον τελευταίο της μήνυμα στο twitter

Μόλις μία μέρα πριν, με ανάρτησή της στο Twitter, η Marielle Franco είχε ασκήσει κριτική για την κατάσταση στην πόλη, αμφισβητώντας τη δράση της αστυνομίας. Ήταν δημοτική σύμβουλος και από τα πιο προβεβλημένα μέλη του κινήματος για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βραζιλία. 

Ποια ήταν η ακτιβίστρια που εκτελέστηκε

Η 38χρονη είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Φαβέλα ντε Μαρέ, μία από τις πλέον φτωχές κοινότητες της πόλης και ανήκε στη γένια των ακτιβιστών που ύψωσαν τη φωνή τους για τα προβλήματα των συμπολιτών τους και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος το 2016 και από τότε έκανε σπουδαίο έργο για τους συμπολίτες της.

Δείτε φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο



ΠΗΓΉ: https://www.newsit.gr

  • Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
    Σάς άρεσε;
    Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
    Σχολιάστε!!!
    Διαδώστε!!!!
    18/3/2018 - 34512 - 4421
    Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου