Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Το μυστικό τραπεζικό σύστημα της Ελβετίας και η «Μεγάλη επαναφορά» του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF): Πρώτος στο «Δεν θα κατέχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι»;

 


Το μυστικό τραπεζικό σύστημα της Ελβετίας και η «Μεγάλη επαναφορά» του WEF:



Το μυστικό τραπεζικό σύστημα της Ελβετίας και η «Μεγάλη επαναφορά» του WEF: Πρώτος στο «Δεν θα κατέχετε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι»;




Όλα τα άρθρα της Global Research μπορούν να διαβαστούν σε 51 γλώσσες ενεργοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού «Μετάφραση Ιστότοπου» στο επάνω banner της αρχικής σελίδας μας (έκδοση για υπολογιστές).

***

Έχει ειπωθεί συχνά ότι η Ουάσιγκτον είναι η κοιλιά του θηρίου και η Ελβετία είναι η κεφαλή του θηρίου. Λαμβάνοντας υπόψη μια ποικιλία διαστάσεων, μάλλον δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

Η Ελβετία φιλοξενεί μια σειρά από εξαιρετικά αμφίβολα ιδρύματα και οργανισμούς.



Πάρτε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) – η μη εκλεγμένη ΜΚΟ, με τον μη εκλεγμένο κύριο της, Klaus Schwab , με έδρα την Κολωνία, προάστιο της Γενεύης. Αυτό το μη εκλεγμένο αλλά βρώμικο πλούσιο σώμα «φωτιστών», με αφορολόγητο καθεστώς, προσποιείται ότι αποφασίζει για το μέλλον μας, το μέλλον του κόσμου και κυριολεκτικά για το μέλλον της ανθρωπότητας.


                                                                                klaus schwab. ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Μια φορά το χρόνο, κυρίως το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, το WEF ενώνει περίπου 2000 με 3000 ολιγάρχες και απροσδόκητους διακοσμητές στο Νταβός της Ελβετίας, για να συλλογιστούν (συχνά σε μυστικούς θαλάμους έξω από το τρελό πλήθος) πώς να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Όχι, όχι για εμάς τους ανθρώπους, αλλά για τους ίδιους, την ελίτ.

Το προσκύνημά τους με ιδιωτικό τζετ στην Ελβετία αφήνει πίσω τους ένα αποτύπωμα άνθρακα, που είναι σαν να φτύνουν κατάφωρα την ατζέντα τους για την «κλιματική αλλαγή», που επιβάλλεται στον κόσμο.

Φέτος, το 2022, ήταν μια «εξαίρεση από τον Covid» και η συγκλονιστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, ακόμα στο Νταβός, υπό τη συνήθη βαριά προστασία της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών. Αλλά με μειωμένο αριθμό φωτιστικών και παγκόσμιων ηγετών. Μυρίζει λίγο σαν «αποπαγκοσμιοποίηση».



Δεύτερον, η Ελβετία φιλοξενεί επίσης την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), έναν κολοσσιαίο στρογγυλό πύργο, που φέρει ομοιότητες με τις απεικονίσεις του «Πύργου της Βαβέλ» που λέγεται ότι χτίστηκε ως πράξη εξέγερσης εναντίον του Θεού. Είναι περίεργη σύμπτωση η φυσική ομοιότητα των δύο πύργων; – Δείτε αυτό .

Το BIS βρίσκεται στη Βασιλεία, στα σύνορα με τη Γερμανία. Δημιουργήθηκε το 1930 με δηλωμένο στόχο τη «διαχείριση» των πληρωμών του χρέους της Γερμανίας στους νικητές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιήθηκε μάλλον για την προετοιμασία και τη χρηματοδότηση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η BIS διοχέτευε χρήματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) στη Γερμανία του Χίτλερ – συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης του πολέμου του Χίτλερ, ειδικά κατά της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο πρώτος Πρόεδρος και Πρόεδρος του BIS (1930-1933) ήταν ο Gates McGarrah . Ο επίσημος ρόλος της BIS ήταν «η εκκαθάριση των γερμανικών αποζημιώσεων και των αλληλέγγυων χρεών και η ανάπτυξη νέων διευκολύνσεων για τη διεθνή τραπεζική».

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Gates McGarrah, διορίστηκε στις 30 Αυγούστου 1924, ως ο Αμερικανός διευθυντής του Γενικού Συμβουλίου της Reichsbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, που δημιούργησε το 1876 έως το 1945. Αυτή τη δουλειά έκανε εν μέρει παράλληλα με την ανάθεση του ως Προέδρου και Πρόεδρος της BIS από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 1933. Δείτε αυτό .

Οι ΗΠΑ είναι γνωστές για τον χορό σε πολλές φιέστες ταυτόχρονα. Σε αυτή την περίπτωση χρηματοδότησαν τον εχθρό τους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Αδόλφο Χίτλερ, για να πολεμήσουν την ΕΣΣΔ, επίσημα σύμμαχο των ΗΠΑ εναντίον της Γερμανίας. Η χρηματοδότηση διοχετεύθηκε μέσω του BIS στη Βασιλεία.

Η Σοβιετική Ένωση υπέστη τεράστιες απώλειες (οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 25 και 30 εκατομμύρια), αλλά ο σοβιετικός στρατός νίκησε τον στρατό του Χίτλερ, που ήταν η αρχή της πτώσης του γερμανικού ναζισμού.

Δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν είναι αδιέξοδος εναντίον της ηγεσίας των Ναζί και των ναζιστικών στρατιωτικών δυνάμεων –τα Τάγματα Αζόφ– στην Ουκρανία. Το(α) τάγμα(α) του Αζόφ πολέμησε με τον ναζιστικό στρατό του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Σήμερα, η BIS, μια εξαιρετικά μυστική υπηρεσία, εξακολουθεί να βρίσκεται στη Βασιλεία, σε έναν πύργο σε σχήμα Βαβέλ, και διαχειρίζεται τα κεφάλαια πυραμίδας του δυτικού νομισματικού συστήματος – μέσω των κεντρικών τραπεζών του συστήματος σε όλο τον κόσμο. Το κτίριο έχει αρκετούς υπόγειους ορόφους, όπου αποθηκεύει μεγάλο μέρος των αποθεμάτων χρυσού και άλλων περιουσιακών στοιχείων των κεντρικών τραπεζών του κόσμου.

Το BIS ανήκει σε μεγάλο βαθμό στην οικογένεια Rothschild, η οποία εκ των πραγμάτων έχει μια τεράστια «έκταση» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα του πλανήτη – το πλήθος των νομισμάτων, από τα οποία τα περισσότερα από τα δυτικά σταδιακά έγιναν νομίσματα fiat, ακολουθώντας την εικόνα των ΗΠΑ. δολάριο, σύμφωνα με τον νόμο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του 1913. Από το 2001, το ευρώ, που συχνά αναφέρεται ως ο μικρός αδερφός του δολαρίου ΗΠΑ, ακολουθεί το ίδιο δόγμα της πυραμίδας.

Τρίτον, η Ελβετία διαθέτει επίσης ένα από τα πιο μυστικά διεθνή τραπεζικά συστήματα στον κόσμο με πλοκάμια υπηρεσιών και δικτύων που φτάνουν σε όλο τον κόσμο. Παρά τις πολλές «προσπάθειες» ξένων χωρών, ιδίως των ΗΠΑ, να

παραβιάσουν το ελβετικό τραπεζικό απόρρητο, αυτό δεν έχει ποτέ παραβιαστεί, λόγω των ισχυρών διεθνών ολιγαρχών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που έχουν ζωτικό συμφέρον στον μυστικό τραπεζικό άξονα της Ελβετίας. .

The Pandemic Treaty: World Health Tyranny

Τέλος, αλλά καθόλου ασήμαντο, η Ελβετία φιλοξενεί επίσης τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) – ο οποίος τώρα προετοιμάζεται να αναλάβει την υγειονομική κυριαρχία των 194 χωρών μελών, μέσω μιας λεγόμενης «Συνθήκης Πανδημίας». Αυτό κυριολεκτικά θα έκανε τον ΠΟΥ σε WHT — Παγκόσμια Τυραννία Υγείας.

Μέχρι στιγμής, ο πρώτος γύρος ψηφοφορίας την περασμένη εβδομάδα χάθηκε για τον ΠΟΥ, κυρίως χάρη σε ένα μπλοκ περίπου 47 αφρικανικών χωρών , που τον καταψήφισαν. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό το τέλος. Η Συνθήκη για την Πανδημία ήταν πρόταση της Κυβέρνησης Μπάιντεν – παρατηρήστε: «Δημοκράτες». Αλλά υποστηρίχθηκε αμέσως από την Ελβετία, την ΕΕ και μια σειρά από άλλες κυρίως δυτικές χώρες.

Αυτή η Συνθήκη για την Πανδημία, εάν εφαρμοστεί, θα αλλάξει το παγκόσμιο τοπίο και θα αφαιρέσει εσάς και εμένα από μερικά από τα πιο βασικά δικαιώματα και ελευθερίες μας. Μην κάνετε λάθος, η Συνθήκη για την Πανδημία του ΠΟΥ αποτελεί άμεση επίθεση στην κυριαρχία των κρατών μελών του, καθώς και άμεση επίθεση στη σωματική σας αυτονομία.

Βίντεο: Digital Tyranny and the QR Code: Peter Koenig και Michel Chossudovsky

Η Συνθήκη για την Πανδημία είναι η «Πίσω πόρτα» προς την «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» και την Ψηφιακή Τυραννία. Είναι το τέλος της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας»

Αν και η Συνθήκη για την Πανδημία είχε ήδη προταθεί τον Δεκέμβριο του 2021 και, φυσικά, χαιρετίστηκε από την Ελβετική Κυβέρνηση, το ελβετικό κοινό γενικότερα το αντιλήφθηκε πριν από τον Απρίλιο. Η μυστικότητα και η δικτατορία έχουν γίνει από καιρό ο κανόνας, και ακόμα φαντασιωνόμαστε τη «δημοκρατία»;

Η Ελβετία, το Head of the Beast, γνωρίζει καλά την παράνομη και περισσότερο από αμφίβολη μηχανορραφία που διαδραματίζεται στην επικράτειά της. Είναι περισσότερο: Η Ελβετία τους ενθαρρύνει και συγκεντρώνει όλα τα βασικά νήματα: Η παγκόσμια κεντρική τράπεζα (BIS)· το WEF, κύριος της παγκοσμιοποίησης, «διεισδύοντας» (όρος του Klaus Schwab) στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο με μελετητές του WEF από την ακαδημία του WEF των «Young Global Leaders». και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, γνωστός και ως World Health Tyranny.

Η ελβετική κυβέρνηση γνωρίζει τα συνεχιζόμενα εγκλήματα στην επικράτειά της. Γιατί δεν το σταματά;



Θυμάστε το γελοίο ρητό του Klaus Schwab, « Δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι» ; Λοιπόν, φαίνεται ότι αυτή η κίνηση ξεκινά, προσεκτικά σχεδιασμένη, ναι, στην Ελβετία.

Οι Ελβετικοί Σοσιαλδημοκράτες και άλλα κεντροαριστερά κόμματα προτείνουν την επιδότηση των «φτωχών» ανθρώπων – ενώ οι φτωχοί δεν ορίζονται (ακόμα) σε εθνικό επίπεδο, για παράδειγμα, με ένα σύνολο δεικτών σε όλη τη χώρα. ούτε η Ελβετία έχει κατώτατο μισθό σε όλη τη χώρα. Αυτές οι προσωρινές πληρωμές ανά οικογένεια θα κάνουν τους ανθρώπους και τις οικογένειες να εξαρτώνται από κρατικές επιδοτήσεις. Αντί να ορίζει και να επιβάλλει έναν βιώσιμο κατώτατο μισθό για εργασία , όχι ως επιδότηση.

Το θέμα δεν είναι το ύψος της «προσωρινής» επιδότησης, αλλά η εξάρτηση που δημιουργεί. Σε συνδυασμό με το 5G και πιθανώς σύντομα το 6G, την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), τη ρομποτοποίηση της ανθρωπότητας ή όπως λέει ο Yuval Noah Hariri ,

« Οι άνθρωποι είναι ζώα που μπορούν να παραβιαστούν και μπορούν να τεμαχιστούν και να μετατραπούν σε «υπεράνθρωπους »».

Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να γίνουν ευτυχισμένοι με την εξ αποστάσεως χειραγώγηση του νου, έτσι θα εφησυχάζουν και θα χαμογελούν στις φρικαλεότητες που επιβάλλονται από την ελίτ.

Έχετε παρατηρήσει, ότι αυτά που ονομάζονταν Δημοκρατικοί (στις ΗΠΑ), Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Πράσινοι ή αλλιώς κεντροαριστερά ή ακροαριστερά κόμματα, ξεπουλούν σταδιακά όλα στην Παγκοσμιοποιητική Ατζέντα; Φαίνεται σαν να αγνοούσαν τι τους οδηγεί σε μια κατεύθυνση αντίθετη με τους αρχικούς τους στόχους, να εργάζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για κυριαρχικά εργασιακά δικαιώματα, για εθνική ανεξαρτησία.

Όλα αυτά τα έχουν κάνει έξοχα, μέχρι τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα, όταν σταδιακά και φαινομενικά απαρατήρητοι συνελήφθησαν από μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα και τη CIA για την καταστροφή των κοινωνικών/σοσιαλιστικών κινημάτων στην Ευρώπη.

Επομένως, μια «προσωρινή κρατική επιχορήγηση για τους φτωχούς» μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς ένα Καθολικό Βασικό Εισόδημα (UBI), ένα κυβερνητικό πρόγραμμα στο οποίο κάθε ενήλικος πολίτης λαμβάνει τακτικά ένα καθορισμένο χρηματικό ποσό .

Σε έναν πελεκημένο διανοητικά χειραγώγιμο υπεράνθρωπο , à la Hariri, το UBI μπορεί να οδηγήσει σε έναν χαμογελαστό νεαρό ενήλικα, ο οποίος δεν έχει τίποτα, αλλά είναι ευτυχισμένος .

Ό,τι είχε στην κατοχή του είχε κλαπεί ή κατασχεθεί από την One Word Tyranny (OWT), αλλά ο εγκέφαλός του έχει χειραγωγηθεί με 5G για να είναι ευτυχισμένος. Αυτό θα ήταν ένα τελευταίο βασικό επίτευγμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης του Klaus Schwab . της Ατζέντας 2030 και της Μεγάλης Επαναφοράς.

Η επίσημη αιτιολογική περιγραφή του UBI είναι: Οι στόχοι ενός συστήματος βασικού εισοδήματος είναι να ανακουφίσει τη φτώχεια και να αντικαταστήσει άλλα κοινωνικά προγράμματα που βασίζονται στις ανάγκες που ενδεχομένως απαιτούν μεγαλύτερη γραφειοκρατική συμμετοχή.

Στην Ελβετία, η πρόταση για ένα UBI απορρίφθηκε με δημοψήφισμα των πολιτών (6 Ιουνίου 2016), με περισσότερο από το 75% των ψήφων. Τώρα, η Ελβετική Κυβέρνηση το πιέζει από την πίσω πόρτα για να συμμορφωθεί με τη Μεγάλη Επαναφορά του WEF;

Ο Χαρίρι είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους και συμβούλους του Klaus Schwab – βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δρομάκι του Schwab της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Είναι ο Χαρίρι με την αλαζονική επιβολή του, αποκαλώντας το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο «άχρηστους τρώγοντες», απλώς τρομοκρατικό ή αληθινό;



Ας επιλέξουμε το πρώτο, γιατί ο φόβος εξακολουθεί να είναι το ισχυρότερο όπλο της σκοτεινής λατρείας. Και ο Schwab και οι όμοιοί του μπορούν ξεκάθαρα να θεωρηθούν κατηγορία χαμηλής δόνησης, πολύ κάτω από το φως.

*

Υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους η Ελβετία μπορεί να είναι πρωτοπόρος για τη Μεγάλη Επαναφορά του Klaus Schwab και στην υλοποίηση της σκοτεινής πλευράς της Ατζέντας του ΟΗΕ 2030. Το ιδιωτικό χρέος της Ελβετίας αντιπροσώπευε το 171,70 % του Ονομαστικού ΑΕΠ της τον Δεκέμβριο του 2021. Αυτό είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο . Δείτε αυτό .

Η μόνη χώρα του Παγκόσμιου Βορρά, που ξεπερνά την Ελβετία σε ιδιωτικό χρέος, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με αναλογία ιδιωτικού χρέους προς ΑΕΠ 228% το 2021. Δείτε αυτό .

Και οι δύο χώρες είναι τέλειοι πρωτοπόροι για την «απαλλοτρίωση» – για να μην έχουν τίποτα και να είναι ευτυχισμένοι. Με το WEF, το BIS, το παγκόσμιο δίκτυο διεθνών τραπεζικών συναλλαγών να εδρεύει στο Head of the Beast, καθώς και η νομισματική ψηφιοποίηση να προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και οκτώ ακόμη χρόνια για την επίτευξη των στόχων της Ατζέντα 2030 , η Ελβετία βρίσκεται σε καλή θέση για να δείξει τι είναι το μεγάλο Η επαναφορά μπορεί να μοιάζει.

Έμφαση στο « Μάιος» – καθώς δεν θα συμβεί. Ο κόσμος θα αντισταθεί. Ένα κακό σχέδιο αυτού του διαμετρήματος δεν μπορεί να πετύχει.

*

Στην Ελβετία η ιδιωτική υπερχρέωση έχει να κάνει με το ελβετικό τραπεζικό σύστημα. Όπως σε πολλές χώρες, τα περισσότερα από τα ιδιωτικά ακίνητα είναι υποθηκευμένα.

Η ιδιαιτερότητα στην Ελβετία είναι ότι τα στεγαστικά δάνεια δεν χρειάζεται να αποσβένονται. Εάν δεν είστε εξαίρεση που αποπληρώνετε το στεγαστικό σας δάνειο, ποτέ δεν είστε κύριος του σπιτιού σας. Τα υποθηκευμένα ακίνητα συχνά μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά. Αυτό σας κάνει εύκολη λεία για απαλλοτρίωση, εάν η οικονομία εκτροχιαστεί, ο πληθωρισμός εκτιναχθεί στα ύψη, τα επιτόκια αυξηθούν γρήγορα, η ανεργία αυξάνεται – όλα αυτά μπορούν και, φυσικά, υπόκεινται σε χειραγώγηση.

Χρηματοπιστωτικές κρίσεις που δημιουργήθηκαν τεχνητά, είχαμε αρκετούς διαφορετικούς βαθμούς τα τελευταία 30 χρόνια. Ένα από τα χειρότερα ήταν η οικονομική κατάρρευση του 2008/10 που κατέστρεψε σκόπιμα την Ελλάδα. Μια καλή κρίση είναι το μόνο που χρειάζεται για τις ιδιωτικές τράπεζες να απαλλοτριώσουν τα σπίτια, βγάζοντας τους «ιδιοκτήτες» τους με τίποτα άλλο παρά ένα χαμόγελο στους δρόμους.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ξανά σήμερα. Στην πραγματικότητα, έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει – αυξανόμενος πληθωρισμός, ραγδαία αύξηση των επιτοκίων – και μπίνγκο, η τράπεζα αναλαμβάνει και δεν σας ανήκει τίποτα. Αυτό δεν σας κάνει ακόμη ευτυχισμένους, αλλά σε συνδυασμό με έναν εγκέφαλο που έχει παραβιαστεί από 5G, ένα τσιπωμένο χάπι ευτυχίας, ένα τσιπ κάτω από το δέρμα σας, ή καλύτερα, έχετε ήδη τσιπαριστεί από το δηλητηριώδες οξείδιο του γραφενίου, που δεν ήταν vaxxe- με ένεση στο σώμα σας από τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά, μπορεί σύντομα να αισθάνεστε ευτυχισμένοι και να μην έχετε τίποτα.

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή – ημι-λαθραία – είναι ένας ζωντανός προάγγελος του χαμογελαστό πρόσωπο της Μεγάλης Επαναφοράς, « Δεν έχω τίποτα άλλο παρά να είμαι ευτυχισμένος, καθώς η κυβέρνηση μου δίνει όλα όσα χρειάζομαι ».

Αν δεν σταματήσει ΤΩΡΑ, η Ελβετία είναι καθ' οδόν για να γίνει πρωτοπόρος για το Reset του Klaus Schwab. Εμείς, ο Λαός, μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε.

Εναλλακτικές λύσεις: Ειρήνη και Δημοκρατία

Η Ελβετία θα μπορούσε εύκολα να μετατρέψει το Head of the Beast της σε Κεφάλι Ειρήνης και Δημοκρατίας . Η Ελβετία θα μπορούσε να επιστρέψει στη θρυλική συνταγματική της «ουδετερότητα», την Ελλάδα, εγκαταλειμμένη πριν από δεκαετίες, καταργώντας τις αυτοκαταστροφικές κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στη Ρωσία, δείχνοντας έτσι στον εντελώς διεφθαρμένο και δυστοπικό κόσμο, ποιες θα μπορούσαν να είναι πραγματικές ανθρώπινες και κοινωνικές αξίες . Χρειάζεται χαρακτήρας και πολιτική βούληση, μια ισχυρή κυβέρνηση για να αντισταθεί στις πιέσεις από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.



Αλλά θα μπορούσε να γίνει. Η Ελβετία, όπως καμία άλλη λεγόμενη «ουδέτερη» χώρα, έχει μια ισχυρή, εκατοντάδων ετών παράδοση Συνταγματικής Ουδετερότητας. Είναι πολύ απίθανο η Ελβετία να «τιμωρηθεί» επειδή δεν προσχώρησε στις εγκληματικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την οικονομία και την κυριαρχία της Δύσης.

Αντίθετα, η Ελβετία θα μπορούσε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα ουδετερότητας και μη ανάμειξης στις επιχειρήσεις άλλων εθνών.

Αυτή η θέση ουδετερότητας και «διαιτητής οικοδόμησης γεφυρών» θα μπορούσε να ενισχυθεί από τη θέση της Ελβετίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΣΑΗΕ). Σήμερα, 9 Ιουνίου, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει πέντε από τα δέκα μη μόνιμα μέλη του ΣΑΗΕ. Η Ελβετία είναι υποψήφια που ενδέχεται να εγκριθεί.

Υιοθετώντας τις ορθολογικές και ηθικές ιδιότητες του Επικεφαλής της Ειρήνης και της Δημοκρατίας , η Ελβετία θα μπορούσε να γίνει μεσολαβητής της Ειρήνης για χώρες σε σύγκρουση, όπως η Ουκρανία και η Ρωσία, γνωστό και ως ΗΠΑ και Ρωσία. Η Ελβετία μπορεί να επηρεάσει τις σκοτεινές λατρευτικές οργανώσεις του WEF, του WHO και της BIS – στις οποίες παραχωρεί άδεια διαμονής στο έδαφός της, να γίνουν φιλικές προς την ανθρωπότητα, να αναζητούν λύσεις συγκρούσεων, πιο διανεμητική ισότητα για το καλό των ανθρώπων. την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρά την πώληση όπλων.

Ουσιαστικά, η Ελβετία θα μπορούσε και θα μπορούσε να επιμείνει ώστε το WEF να τηρήσει την ευγενή Δήλωση της αποστολής του «Δέσμευση στη βελτίωση της κατάστασης του κόσμου».

«Η ειρήνη είναι αγάπη και η αγάπη είναι ειρήνη»

Η Ελβετία θα μπορούσε να μετατρέψει το δυστοπικό, Οργουελιανό «Πόλεμος είναι Ειρήνη και Ειρήνη είναι Πόλεμος» σε αυτό που θα έπρεπε να είναι σε έναν λογικό και φιλειρηνικό κόσμο – «Η ειρήνη είναι αγάπη και η αγάπη είναι ειρήνη».

Αυτός ο νέος / παλιός ρόλος της ελβετικής ουδετερότητας δεν θα μπορούσε παρά να γίνει μια νικηφόρα πρόταση – win-win για όλους.

Θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια διαφώτιση πέρα από τα ελβετικά σύνορα, αγγίζοντας ακόμη και τους ισχυρούς οικονομικούς γίγαντες να αναζητήσουν υψηλότερα επίπεδα συνύπαρξης με τους κατοίκους αυτής της μοναδικής Μητέρας Γης, σύμπαντος, και να βρουν μια κατανομή γενναιόδωρων πόρων της Μητέρας Γης πιο επιρρεπής στην ισότητα.

Γιατί όχι? Μόλις η συλλογική συνείδηση ανέβει πάνω από τις υλικές αξίες, τα δισεκατομμύρια και τα τρισεκατομμύρια γίνονται απλοί αριθμοί και παύουν να αντιπροσωπεύουν αξίες και «στάση».

Θα ήταν μια ώθηση προς μια νίκη των λαών πάνω στη σύγκρουση, το μίσος και τον φθόνο, θα μπορούσε να γίνει πραγματικά ένα τεράστιο «Θα νικήσουμε».

Πες μου έναν καλό λόγο, γιατί το ανθρώπινο μυαλό δεν πρέπει να έχει την ικανότητα να το κάνει αυτό αληθινό. Και να θυμάστε - NO FEAR είναι το ισχυρότερο όπλο μας ενάντια στους σκοτεινούς αντιπάλους.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω. Ακολουθήστε μας στο Instagram, το Twitter και το Facebook. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Παγκόσμιας Έρευνας.

Ο Peter Koenig είναι γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην Senior Economist στην Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Γράφει τακτικά για διαδικτυακά περιοδικά και είναι ο συγγραφέας του Implosion – An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed. και συν-συγγραφέας του βιβλίου της Cynthia McKinney «When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis» ( Clarity Press – 1 Νοεμβρίου 2020).

Ο Peter είναι Ερευνητικός Συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG). Είναι επίσης μη κάτοικος Ανώτερος Μέλος του Ινστιτούτου Chongyang του Πανεπιστημίου Renmin του Πεκίνου.



  • Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης Ιθαγενής, ΣυνΙδιοκτήτης τής Ελλάδος
    Σάς άρεσε;
    Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
    Σχολιάστε!!!
    Διαδώστε!!!!
    09/08/2022 - 34759 - 45159
  • ΣΚΕΨΟΥ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ......ΑΚΟΜΗ.
  • Ο ΣΙΩΠΩΝ  ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΕΝΕΙΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου