Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Από το 2015 Ε.Ε Έφερε περισσότερους από 800.000 μετανάστες με βάρκες στην Ευρώπη, υπό την ευθύνη του Frontex.

 



Από το 2015
 

Έφερε περισσότερους από 800.000 μετανάστες με βάρκες στην Ευρώπη

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Από το 2015, περίπου 850.000 μετανάστες έχουν παραληφθεί στη θάλασσα και μεταφέρονται στις ακτές της Ευρώπης. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή της ΕΕ στη Welt am Sonntag , «περισσότεροι από 840.000 άνθρωποι υπό την ευθύνη των επιχειρήσεων του Frontex της ΕΕ διασώθηκαν» και βγήκαν στην ξηρά τα τελευταία έξι χρόνια. Με τον τρόπο αυτό, η Επιτροπή αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι η Ευρώπη απομονώνεται από τους μετανάστες.

Μόνο φέτος «περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι διασώθηκαν υπό την ευθύνη του Frontex, το 45% από αυτούς στην κεντρική Μεσόγειο, το 40% στη διαδρομή του Ατλαντικού μέσω των Καναρίων Νήσων, το 13% στη διαδρομή της δυτικής Μεσογείου προς την Ισπανία και το 2% στην ανατολική οδό » προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Frontex θέλει να χρησιμοποιήσει φανάρια για θαλάσσια διάσωση

Επιπλέον, υπάρχουν μετανάστες που παραλαμβάνονται στη θάλασσα από ιδιωτικές οργανώσεις προσφύγων όπως η «Mission Lifeline» ή η «Seawatch» και μεταφέρονται κυρίως σε ιταλικά λιμάνια.

Στη συμφωνία συνασπισμού τους, το SPD, οι Πράσινοι και το FDP τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής της θαλάσσιας διάσωσης των μεταναστών στο κράτος.

Η αποστολή θαλάσσιας διάσωσης της ΕΕ «Σοφία» μεταξύ της Βόρειας Αφρικής και της Ιταλίας είχε σε μεγάλο βαθμό ανασταλεί από το 2017. Αντίθετα, στοιχηματίζουν ότι η λιβυκή ακτοφυλακή θα σταματήσει τη μετανάστευση από την Αφρική μέσω της Μεσογείου προς την Ευρώπη. Το φανάρι θέλει να το αλλάξει αυτό. «Η Frontex θα πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στη θαλάσσια διάσωση εντός του πεδίου της εντολής», αναφέρει η συμφωνία συνασπισμού.

Υποστήριξη για ιδιωτική θαλάσσια διάσωση

«Είναι πολιτισμική και νομική υποχρέωση να μην αφήνουμε τους ανθρώπους να πνίγονται. Η πολιτική διάσωση στη θάλασσα δεν πρέπει να παρεμποδίζεται. Αγωνιζόμαστε για μια θαλάσσια διάσωση στη Μεσόγειο, συντονισμένη από το κράτος και ευρωπαϊκά, και θέλουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω μέτρα όπως ο Μηχανισμός της Μάλτας με περισσότερες χώρες. Αγωνιζόμαστε για έναν δίκαιο καταμερισμό της ευθύνης μεταξύ των χωρών που συνορεύουν με τη Μεσόγειο στη θαλάσσια διάσωση και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι θα μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη μετά τη διάσωση».

Εν τω μεταξύ, μετά τον θάνατο πολλών μεταναστών στη Μάγχη, οι προσφυγικές οργανώσεις ζητούν νόμιμες οδούς μετανάστευσης. «Εάν υπήρχαν νόμιμες διαδρομές προς τη Μεγάλη Βρετανία, δεν θα υπήρχαν λαθρέμποροι», δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής οργάνωσης «L'Auberge des migrants», Φρανσουά Γκενόκ, του πρακτορείου ειδήσεων AFP. (Krk)

πηγη: https://jungefreiheit.de/politik/ausland/2021/mehr-als-800-000-bootsfluechtlinge-nach-europa-geholt/

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

    • Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης Ιθαγενής, ΣυνΙδιοκτήτης τής Ελλάδος
      Σάς άρεσε;
      Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
      Σχολιάστε!!!
      Διαδώστε!!!!
      02/12/2021 - 34706 - 45106
    • ΣΚΕΨΟΥ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ......ΑΚΟΜΗ.

βλή σχολίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου