Ενώ τό Πρωτοδικείο Αθηνών μέ τήν απόφαση 2343/16, έκρινε ότι οί Έλληνες πολίτες δέν χρωστούν στίς τράπεζες ούτε ένα ευρώ , διότι έχουν πάρει 233 Δισεκατομμύρια, καί οί οποίες ευθύνοντε τόσον γιά τήν εξαθλίωση τών Ελλήνων πολιτών, όσον καί γιά τήν εξαθλίωση τής Ελληνικής οικονομίας, ό Στουρνάρας, διοικητής τής ΤτΕ, ζητά τήν επιτάχυνση τών δράσεων τών τραπεζών γιά τά κόκκινα δάνεια, δημιουργώντας Ελληνικές Κακές Τράπεζες (bad banks), δίνοντας έτσι τό δικαίωμα στά κοράκια νά αγοράσουν τά δάνεια τών υπερχρεωμένων νοικοκυριών σέ εξευτελιστικές τιμές καί νά κατασχέτουν τά σπίτια, τά καταστήματα καί όλη τήν περιουσία τών Ελλήνων πολιτών.
Γνωρίζει απ`ότι φαίνεται ότι οί τράπεζες όχι μόνον δέν μπορούν νά κάνουν κατασχέσεις μέ βάσει τήν απόφαση 2343/16 τού Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά ή όποια ενέργεια τής τράπεζας γιά κατάσχεση, ή απαίτηση αποπληρωμής δανείου είναι κακούργημα, αλλά καί οί πολίτες μπορούν νά ζητήσουν αποζημειώσεις, γι`αυτό καί προχωρά σέ αυτήν τήν ενέργεια.
Είναι όλοι τους σέ πανικό, διότι γνωρίζουν ότι είναι παράνομες όλες οί τράπεζες αλλά καί όλες οί κυβερνήσεις, μέ τίς ανακεφαλαιοποιήσεις πού έχουν κάνει.
Οι τράπεζες έπρεπε νά έχουν κατασχεθεί μέ βάσει τόν νόμο Σιούφα καί νά έχουν περάσει στά χέρια τών Ελλήνων Πολιτών.
Οί τράπεζες δέν ανοίκουν στούς τραπεζίτες καί στούς μετόχους τους αλλά στόν Ελληνικό λαό.
Η κίνηση αυτήν, νά δημιουργηθούν bad banks, είναι παράνομη καί εάν προβεί τόσο ό ίδιος όσο καί ή κυβέρνηση, θά έχουν διαπράξει άλλο ένα έγκλημα κατά τού Ελληνικού λαού καί τού Έθνους, βαρύνοντας ακόμη περισσότερο τής προδοτική τους θέση, απέναντι στόν Ελληνικό λαό καί θά λογοδοτήσουν στά Λαϊκά Δικαστήρια πού ετοιμάζουν γιά λογαριασμό τους οί Έλληνες Πολίτες.
Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ καί δυστυχώς γι`αυτούς οί Έλληνες επιτέλους τήν απόκτησαν καί γνωρίουν πλέον τί παιχνίδια παίζονται πίσω από τήν πλάτη τους.
Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Δευτέρα, 26-Φεβ-2018 15:00
Της Νένας Μαλλιάρα
Την ανάγκη επιτάχυνσης των δράσεων από τις τράπεζες για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων, αφήνοντας ανοιχτό, για πρώτη φορά, το ενδεχόμενο δημιουργίας κεντρικού ή κεντρικών φορέων για τη μεταβίβαση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό, επεσήμανε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας,παρουσιάζοντας σήμερα την Έκθεσή του για το 2017.
Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, μετά τη δημοσίευση των σχετικών κατευθύνσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταβίβασης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε έναν ή περισσότερους κεντρικούς φορείς που θα δημιουργηθούν για το σκοπό αυτό. Επίσης, οι τράπεζες θα πρέπει να αναθεωρήσουν το επιχειρησιακό τους σχέδιο, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη νέων εργασιών και στην περαιτέρω περιστολή του λειτουργικού τους κόστους.
Οι, για πρώτη φορά, ανωτέρω επισημάνσεις του διοικητή της ΤτΕ για τη δημιουργία Asset Management Company/Companies (ουσιαστικά bad bank/s) στις οποίες θα εκχωρηθούν "κόκκινα" δάνεια προς διαχείριση, φέρνει στο φως τον προβληματισμό που υπάρχει στους κόλπους των ευρωπαϊκών αρχών για την δυσχέρεια πάταξης του όγκου των NPLs πανευρωπαϊκά. Υπό την οπτική, μάλιστα, ότι χωρίς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να ασχοληθούν με την κύρια δραστηριότητά τους που είναι η χρηματοδότηση της Οικονομίας. Ο προβληματισμός αυτός, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα "Κεφάλαιο" τον Ιανουάριο, βάζει πλέον στο "τραπέζι" τη δημιουργία εθνικών "bad banks".
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδε το "Κ", η δημιουργία bad bank είναι ειλημμένη απόφαση, καθώς παρά την εντατικοποίηση των προσπαθειών για τη μείωση των NPEs, με ενεργοποίηση των πλειστηριασμών και των πωλήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, το τέλος του 2019 θα βρει τις ελληνικές τράπεζες με δείκτη NPEs στο 35,2%. Επίπεδα σημαντικά μειωμένα μεν από το σημερινό 44,6%, έτη φωτός δε, μακριά από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο που κινείται ήδη στο 4,6%.
Οι πληροφορίες του "Κ" ανέφεραν ότι οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό ελληνικής bad bank έχουν ληφθεί σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη. Όπως αναφέραμε, οι αποφάσεις για τη δημιουργία ελληνικής bad bank δεν είναι ασύνδετες με το πλαίσιο μίας ευρύτερης πανευρωπαϊκής στρατηγικής, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Η πανευρωπαϊκή αυτή στρατηγική έχει καταλήξει στη δημιουργία εθνικών bad banks και έχει απορρίψει την ιδέα πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη διαχείριση των προβληματικών δανείων, ενώ ο σχεδιασμός αφορά τη μεταβίβαση επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως σημειώνεται στην Έκθεση του Διοικητή της ΤτΕ που παρουσιάστηκε σήμερα, επισημαίνεται πως τα σημερινά υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ορισμένα κράτη – μέλη ενδέχεται, λόγω του μεγέθους τους, να μη μπορέσουν να μειωθούν με ικανοποιητικό ρυθμό, παρά την οικονομική ανάκαμψη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Έκθεση του Διοικητή αναφέρεται εκτίμηση από μελέτη της ΤτΕ, σύμφωνα με την οποία εάν οι τράπεζες δεν κάνουν ενεργητική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, θα μπορούσε να προκύψει απόκλιση από τους επιχειρησιακούς στόχους περίπου 9 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019 για το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ). Κατόπιν αυτού, η ΤτΕ εκτιμά ότι στην περίπτωση που οι τράπεζες επαναπαυθούν στις θετικές προβλέψεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη και κωλυσιεργήσουν στην εφαρμογή ενεργητικών μεθόδων διαχείρισης των ΜΕΑ, θα θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου μείωσης των ΜΕΑ, η επίτευξη του οποίου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το αύριο του τραπεζικού τομέα και της ελληνικής οικονομίας.
Όπως αναφέρεται στην Έκθεση του Διοικητή για το 2017, σύμφωνα με τους επιχειρησιακούς στόχους που έχουν τεθεί στις τράπεζες για την περίοδο τέλος Ιουνίου 2017-τέλος Δεκεμβρίου 2019, η νέα ροή μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 20,1 δισ. ευρώ, ενώ το ύψος των δανείων που θα αναταξινομηθούν από μη εξυπηρετούμενα σε εξυπηρετούμενα ανέρχεται σε 21,1 δισ. ευρώ. "Από την ανάλυση του συνδυαστικού προβλεπτικού υποδείγματος προκύπτει ότι, συνολικά για την περίοδο β’ εξάμηνο 2017-2019, η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών από μόνη της θα συμβάλει μεν στον περιορισμό του ρυθμού αύξησης των ΜΕΑ, αλλά δεν επαρκεί για να οδηγήσει σε αρνητικό πρόσημο τους καθαρούς ρυθμούς αθέτησης", αναφέρει η ΤτΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου