Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

«Κραυγή» από τη Διεθνή Αμνηστία: Ο νέος Ποινικός Κώδικας θεωρεί βιασμό μόνο αν απειλείται η ζωή του θύματος




ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Με τη μέχρι τώρα διατύπωση βιασμός θεωρείται ο εξαναγκασμός σε σεξ υπό την απειλή μεγάλου κινδύνου ενώ η διατύπωση που προτείνεται τώρα κάνει λόγο για απειλή ζωής.

Υπόμνημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν το άρθρο για το βιασμό οι οποίες προβλέπονται στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Στη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας μίλησαν οι Ειρήνη Γαϊτάνου από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, η νομικός Ιωάννα Στεντούμη και η Μόνικα Κόστα από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης της Διεθνούς Αμνηστίας. Τη συνέντευξη συντόνισε ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.


Η κ. Γαϊτάνου είπε ότι το άρθρο 336 του Ποινικού Κώδικα για τον βιασμό είναι έτσι και αλλιώς προβληματικό. Αλλά η τροποποίησή του με τον νέο Ποινικό Κώδικα δεν μπορεί να γίνει δεκτή ούτε ως βάση συζήτησης. Με τη μέχρι τώρα διατύπωση βιασμός θεωρείται ο εξαναγκασμός σε σεξ υπό την απειλή μεγάλου κινδύνου ενώ η διατύπωση που προτείνεται τώρα κάνει λόγο για απειλή ζωής. Η Διεθνής Αμνηστία διεκδικεί να λογίζεται ως βιασμός οποιουδήποτε τύπου διείσδυση χωρίς συναίνεση.


Σύμφωνα με την κυρία Κόστα, στην Ευρώπη 1 στις 20 γυναίκες έχουν βιαστεί. Μάλιστα οι περισσότεροι βιασμοί δεν δηλώνονται στις Αρχές, διότι, με τους νόμους που ισχύουν για τον βιασμό, οι δράστες αθωώνονται ενώ τα θύματα υφίστανται μία δευτερογενή κακοποίηση κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.


Η κ. Στεντούμη μίλησε για το υπόμνημα που έχει υποβάλει η Διεθνής Αμνηστία στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να αλλάξει ο νομικός ορισμός του βιασμού. Βιασμός δεν είναι μόνο ο εξαναγκασμός σε σεξ με άσκηση βίας, αλλά και υπό τον εκβιασμό κάποιο βίντεο ή την απειλή οικονομικού στραγγαλισμού.


Η κ. Στεντούμη τόνισε ότι η αντίσταση στον βιαστή μπορεί να σημάνει τον θάνατο του θύματος. Η μη αντίσταση επουδενί σημαίνει συναίνεση. Στις περισσότερες περιπτώσεις βιασμών τα θύματα «παγώνουν», τόσο υπό το κράτος του φόβου όσο και γιατί μέσω του «παγώματος» μετριάζεται ο ψυχικός πόνος. Το μόνο όριο για τον βιασμό είναι η συναίνεση, υπογράμμισε.



eleftherostypos.gr


Blog Widget by LinkWithin

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Σόρος χρηματοδότησε έγγραφα του Παναμά για να επιτεθεί στον Πούτιν - WikiLeaks




 
Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατα απελευθερωμένες υπεράκτιες αποκαλύψεις που είναι γνωστές ως Παναμάς, ισχυρίστηκε το WikiLeaks, λέγοντας ότι η επίθεση "παράχθηκε" για να στοχεύσει τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν.
Την Τετάρτη, η διεθνής οργάνωση καταγγελίας δήλωσε στο Twitter ότι η διαρροή δεδομένων του Παναμά ήταν αποτέλεσμα του Οργανωμένου Εγκλήματος και του Σχεδίου Καταγγελίας της Διαφθοράς (OCCRP), το οποίο απευθύνεται στη Ρωσία και την πρώην ΕΣΣΔ . Η επίθεση του Πούτιν χρηματοδοτήθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) και τον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό hedge fund George Soros, πρόσθεσε η WikiLeaks, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση μιας τέτοιας επίθεσης από την αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ακεραιότητά της.
Σε ένα μεταγενέστερο tweet, η WikiLeaks είπε ότι η ιδέα ότι ολόκληρη η δοκιμασία του Παναμά θα ήταν ενάντια στη Ρωσία θα ήταν «ανοησία», αλλά ακόμα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τον τίτλο της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης κατά τρόπο που θα έβαζε τη Μόσχα στη γραμμή πυρκαγιάς.
Οργανώσεις που ανήκουν στο Σόρο έχουν ανακηρυχθεί « ανεπιθύμητες » στη Ρωσία. Πέρυσι, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας αναγνώρισε τα ιδρύματα ανοικτής κοινωνίας του Soros και το Ίδρυμα Βοήθειας Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας ως ανεπιθύμητες ομάδες, απαγορεύοντας στους ρώσους πολίτες και οργανισμούς να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε από τα έργα τους.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν στη συνέχεια ότι οι δραστηριότητες του ινστιτούτου και του ιδρύματος βοήθειας ήταν μια απειλή για τη βάση της συνταγματικής τάξης και της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας. Νωρίτερα φέτος, ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν δεν είναι " σύμμαχος " των ηγετών των ΗΠΑ και της ΕΕ και ότι έχει ως στόχο " να κερδίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη διαίρεση της Ευρώπης ".
Η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική αποσταθεροποίησης σε όλο τον κόσμο, και αυτή η [διαρροή] εξυπηρετεί και αυτόν τον σκοπό της αποσταθεροποίησης. Προκαλούν πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και επίσης πολλά χρήματα για να βρουν το δρόμο τους στους [νέους] φορολογικούς παραδείσους στην Αμερική. Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια υπερβολικά μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση και θέλουν όλα αυτά τα χρήματα στα δικά τους θησαυροφυλάκια και όχι στα θησαυροφυλάκια άλλων χωρών », δήλωσε στη γερμανική κυβέρνηση ο γερμανός δημοσιογράφος και ο συγγραφέας Ernst Wolff.
Διαβάστε περισσότερα
Η εταιρεία «Παναμάς» δημιούργησε 1000+ επιχειρήσεις στις ΗΠΑΗ εταιρεία «Παναμάς» δημιούργησε 1000+ επιχειρήσεις στις ΗΠΑ
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνών Δημοσιογράφων (ICIJ), ο οποίος εργάστηκε για τα έγγραφα του Παναμά, δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν είναι ο στόχος της διαρροής, αλλά μάλλον ότι οι αποκαλύψεις αποσκοπούσαν στο να ρίξουν φως στις μαύρες υπεράκτιες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο. "Δεν ήταν μια ιστορία για τη Ρωσία, ήταν μια ιστορία για τον κόσμο της ανοικτής θάλασσας ", δήλωσε ο επικεφαλής της ICI Gerard Ryle στο TASS.
Η δήλωσή του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διεθνή κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης της " μεγαλύτερης διαρροής στην ιστορία της ανοικτής θάλασσας ". Παρόλο που ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του αναφέρονται άμεσα στις εφημερίδες, πολλά μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν τη φωτογραφία του ρωσικού προέδρου όταν έσπασαν την ιστορία.
Έχουμε συμπεράσματα, έχουμε πλήρη έλλειψη προτύπων από τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και το σημαντικό λάθος που έπληξε το αλάτι ήταν να δώσουμε αυτά τα έγγραφα στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης ", δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Ray McGovern στην RT. Αυτό θα ήταν χιουμοριστικό αν δεν ήταν τόσο σοβαρό ", πρόσθεσε.
« Ο βαθμός της Πιτουλοφοβίας έφτασε σε σημείο που να μιλάμε καλά για τη Ρωσία ή για κάποιες από τις ενέργειές της και τις επιτυχίες της, είναι αδύνατο. Πρέπει να μιλήσουμε [για τη Ρωσία] με αρνητικούς όρους, τόσο το καλύτερο και όταν δεν υπάρχει τίποτα να πρέπει να κάνετε τα πράγματα , "δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλ. Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το αντιρωσικό συναίσθημα που προκάλεσε η δημοσίευση.

Τα έγγραφα του Παναμά δεν είναι «υπεύθυνη δημοσιογραφία», θα πρέπει να αποδεσμευτούν πλήρως

Ο εκπρόσωπος του WikiLeaks και ο ισλανδός ερευνητής δημοσιογράφος Kristinn Hrafnsson ζήτησαν τη διάθεση των διαφυγόντων δεδομένων στο διαδίκτυο, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να αναζητούν τα έγγραφα. Είπε ότι η παρακράτηση των εγγράφων δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως " υπεύθυνη δημοσιογραφία ".
Όταν λένε ότι πρόκειται για υπεύθυνη δημοσιογραφία, διαφωνώ απόλυτα με τον συνολικό τόνο ", δήλωσε ο συνιδρυτής του Ισλανδικού Κέντρου Διερευνητικής Δημοσιογραφίας στον Afshin Rattansi της RT στην Going Underground , όταν ρωτήθηκε για την αντίδρασή του στον επικεφαλής της ICIJ λέγοντας ότι η κοινοπραξία δεν είναι WikiLeaks, και προσπαθεί να αποδείξει ότι η δημοσιογραφία μπορεί να γίνει με υπευθυνότητα, αφού δεν απελευθερώσει τα χαρτιά στο ακέραιο.
Θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι, όχι μόνο η ομάδα δημοσιογράφων που εργάζονται απευθείας στα δεδομένα, να μπορούν να την αναζητήσουν ", δήλωσε ο Χάφσνσον.
Ο εκπρόσωπος του WikiLeaks δήλωσε επίσης στην RT ότι δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν έχουν υπάρξει μεγάλα αμερικανικά ονόματα στα διαρρέοντα 11,5 εκατομμύρια έγγραφα της Παναμά νομικής εταιρείας.
Φαίνεται να είναι στρεβλωμένη τουλάχιστον από το αμερικανικό ενδιαφέρον. Υπάρχει πάντοτε μια πιθανότητα ότι δεν είναι μια δημοσιογραφική προκατάληψη, αλλά απλώς μια προκατάληψη στα ίδια τα έγγραφα ", δήλωσε ο Χάρφσον, προσθέτοντας ότι ο Mossack Fonseca " είναι απλά μια δικηγορική εταιρεία στην υπηρεσία του Παναμά και παρέχοντας εταιρείες φορολογικού παραδείσου ως επί το πλείστον εκτός BVI [Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι] . "
Δεν δίνει ούτε ολόκληρη την εικόνα ", κατέληξε.


Μαρία Βασιλάκου: Το πείραμα της «πράσινης» Μαρίας στους δρόμους της Βιέννης





  • ( UPD -12/06/2016 08:29 )
  •  Print

Μαρία Βασιλάκου: Το πείραμα της «πράσινης» Μαρίας στους δρόμους της Βιέννης
Προσθήκη σχολίου
 Η Ελληνίδα αντιδήμαρχος της πόλης ώθησε τους πολίτες να αναπλάσουν τους κοινόχρηστους χώρους και άνοιξε μπίζνες με τα φωτοβολταϊκά
Της Μαριάννας Τζάννε
Τουλάχιστον 900.000 ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών (αντιστοιχούν στους μισούς Βιεννέζους) «έσπρωξε» στα δημόσια μέσα μεταφοράς -μειώνοντας κατά 80 ευρώ το κόστος- η κυρία Μαρία Βασιλάκου, η πρώτη Ελληνίδα πολιτικός που κατέχει τη θέση της αντιδημάρχου σε έναν από τους προηγμένους δήμους της Ευρώπης.
Μαζί δε με τη χρήση του ποδηλάτου -που επί των ημερών της αυξήθηκε στο 7%- αλλά και την ενθάρρυνση συνεταιρισμού μεταξύ πολιτών και δημοτικής επιχείρησης για την εγκατάσταση 17 φωτοβολταϊκών πάρκων λαϊκής βάσης επιβεβαιώνεται η άποψη ότι η 47χρονη πολιτικός και αναπληρώτρια κυβερνήτης της Βιέννης εκτός του ότι διαθέτει μεσογειακό ταμπεραμέντο συνδυάζει με άψογο τρόπο την πειθαρχία, το όραμα αλλά και τον σεβασμό στο περιβάλλον που αποπνέει το δυτικοευρωπαϊκό μοντέλο πολιτικής.
Η «πράσινη» Μαρία -η οποία το 2009 αρνήθηκε τη θέση της υπουργού Περιβάλλοντος που της πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου και από το 2010 βρίσκεται στη θέση της αντιδημάρχου Βιέννης στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Αυστρίας- έχει ήδη ξεδιπλώσει την οικολογική πολιτική της, η οποία βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τους Βιεννέζους. Με αρμοδιότητες τη χωροταξία, τις μεταφορές, το κλίμα και την ενέργεια, κατά τη θητεία της οι γειτονιές της πόλης πρασίνισαν ακόμη περισσότερο, αφού η κυρία Βασιλάκου δεν δίστασε να εναντιωθεί στις υπηρεσίες του δήμου της, οι οποίες έσπευσαν να αποσύρουν τις χρωματιστές πινελιές που περιελάμβανε το σχέδιο αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων.
Στην προσπάθειά της να αλλάξει το ύφος της πόλης και να δώσει μια διαφορετική νότα σε περιοχές που ασφυκτιούν από τη ρουτίνα και τις συνθήκες ζωής στις μεγαλουπόλεις, σκέφτηκε να δώσει κίνητρα στους δημότες για να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο μέσα στην πόλη. Οι πολίτες δεν άργησαν να αδράξουν την ευκαιρία, μετατρέποντας σε κοινόχρηστους χώρους υπαίθριες θέσεις πάρκινγκ και τοποθετώντας παράλληλα γλάστρες στους κάδους απορριμμάτων.
Οταν οι υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι οι Βιεννέζοι έβγαλαν κυριολεκτικά στον δρόμο τη βεράντα τους «κλέβοντας» τετραγωνικά από τους πεζούς, ζήτησαν να αποσυρθούν από τα πεζοδρόμια τραπεζάκια, καρέκλες και γλάστρες. «Ηταν κάτι που δεν μπορούσα να στερήσω από τους δημότες της πόλης μας, γι’ αυτό και αποφάσισα να ενθαρρύνω τις “πράσινες” γειτονιές μέσα από τις αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων», αναφέρει στο «Newmoney.gr» η κυρία Βασιλάκου. Με τον τρόπο αυτό υλοποιήθηκε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ μεικτών χρήσεων σε όλη την Ευρώπη, που παρά τον σεισμό που προκάλεσε πάντρεψε πεζούς και οδηγούς με τόση αρμονία ώστε όλοι κινούνται με σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον. Το έργο κόστισε 24 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας όλη την υλικοτεχνική υποδομή αλλά και ασύρματο δίκτυο Wi-Fi.
 sel-21-21-21
Από τις δράσεις των πολιτών στους δρόμους της Βιέννης. Υπαίθρια πάρκινγκ μετατράπηκαν σε κοινόχρηστους χώρους και οι Βιεννέζοι έβγαλαν τις γλάστρες τους στον δρόμο.
 sel-21-21-22
Για το Προσφυγικό και την εκτίναξη των ποσοστών της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη
Την ώρα που η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ υψώνει τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, η αντιδήμαρχος της Βιέννης, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα πρόσφατα ως κεντρική ομιλήτρια του συνεδρίου European Conference on Mobility Management (ECOMM), δηλώνει αντίθετη στους ευρωπαϊκούς φράχτες που προσπαθούν να εμποδίσουν τη μετακίνηση των προσφύγων. Κόντρα στα αγκαθωτά συρματοπλέγματα γύρω από την Αυστρία κατά το πρότυπο της Ουγγαρίας, η αναπληρώτρια κυβερνήτης της Βιέννης σημειώνει ότι το κύμα μεταναστών στην Αυστρία εμφανίζει ύφεση από τις αρχές του χρόνου (πέρασαν από τη χώρα περίπου 20.000 μετανάστες από 600.000 πέρσι), επισημαίνει όμως ότι όλο το βάρος έχει πέσει στις πλάτες της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Η κυρία Βασιλάκου εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για την τροπή που έχει πάρει το Προσφυγικό, επισημαίνοντας τις άθλιες συνθήκες για τους πρόσφυγες αλλά και τη μεγάλη αδυναμία της Ευρώπης να δείξει την αλληλεγγύη της σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Το ίδιο ανησυχητική κρίνει και την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι το ρήγμα βαθαίνει από το αίσθημα της αδικίας μεταξύ της κατανομής των βαρών, αλλά και της ανεργίας που κλονίζει τις δομές, οδηγεί στην ημιαπασχόληση και πλήττει την αγοραστική δύναμη της κοινωνίας. «Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, ενώ η φοροδιαφυγή καλπάζει την ώρα που μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης», επισημαίνει η κυρία Βασιλάκου και συνεχίζει: «Ολα αυτά καλλιεργούν αίσθημα αδικίας και βαθιάς οργής. Και αυτή η οργή στρέφεται και κατά της δημοκρατίας καθώς πολλοί πιστεύουν ότι το δημοκρατικό σύστημα παράγει διεφθαρμένες και αδύναμες πολιτικές. Αυτοί που ψηφίζουν Ακροδεξιά είναι συγκυριακοί ψηφοφόροι και σίγουρα δεν είναι ακροδεξιοί, όπως δεν είναι και αριστεροί όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι εκείνοι που δεν πιστεύουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν καλύτερο μέλλον ψηφίζουν Ακροδεξιά».
Με βαθιά πολιτική σκέψη αλλά πολύ προσεκτική στις αναφορές της για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, η κυρία Βασιλάκου αποφεύγει να σχολιάσει την «πράσινη» πολιτική του οικολόγου υπουργού Γιάννη Τσιρώνη, υποστηρίζοντας ότι επαφή υπάρχει, αλλά όχι σε βαθμό που να μπορεί να παρακολουθήσει το κυβερνητικό του έργο. Στο ερώτημα εάν η ίδια είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Ελλάδα, η απάντηση είναι μάλλον διπλωματική: «Πάντα υπάρχει αυτή η σκέψη στο μυαλό, όμως δεν φτάνω ποτέ να το σκεφτώ τόσο σοβαρά». Σε ό,τι αφορά την πόλη της Αθήνας, υποστηρίζει ότι έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια: «Οι πεζοδρομήσεις, το μετρό, η ελεγχόμενη στάθμευση είναι στα πολύ θετικά βήματα. Εκείνο όμως που πρέπει να μετριαστεί είναι χρήση των Ι.Χ.». Ομως για να αλλάξει αυτό έχει σημασία το πώς διαμορφώνεις τον δημόσιο χώρο. «Εάν υπάρχει σκιά για να διασχίσει ο πολίτης μια απόσταση ή πεζοδρόμιο ή παγκάκι για να σταματήσει. Ολα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο για να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο». Τονίζει πάντως ότι η Αθήνα έχει κάτι που μπορεί να διδαχτεί η Βιέννη και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ζωή μέσα στην πόλη: «Η Αθήνα δείχνει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε το χάος». Η αντιδήμαρχος της Βιέννης υποστηρίζει ότι η υπερβολική τάξη πνίγει την καινοτομία και στερεί σημαντικές πρωτοβουλίες από μια κοινωνία.


Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ἑβραῖοι,γαμψές μύτες,σακούλια μέ χρήματα καί ἀρουραῖοι...



ΔΕΥΤΈΡΑ, 11 ΜΑΡΤΊΟΥ 2019

Ἑβραῖοι,γαμψές μύτες,σακούλια μέ χρήματα καί ἀρουραῖοι...


Οἱ καρικατοῦρες τῶν ἐβραίων μέ τίς γαμψές μύτες,τά σακούλια μέ τά χρήματα καί τούς ἀρουραίους,ἀπό τό καρναβάλι τοῦἌαλστ,τοῦ Βελγίου,σήκωσαν θύελλα διαμαρτυριῶν,ἀλλά βρῆκαν καί ὑποστήριξη ἀπό τόν Δήμαρχο τῆς πόλης,Christoph D' Haese ὁ ὁποῖος εἶπε πώς: μποροῦν νά ἐπιτρέπονται σ᾿ἕνα καρναβάλι ὅλες οἱ προβολές καί πώς : «οἱ συμμετέχοντες δέν εἶχαν κακές προθέσεις»

Rats, hooked noses & bags of money

Δήμαρχος Ἄαλστ : «οἱ συμμετέχοντες στό καρναβάλι δέν εἶχαν κακές προθέσεις»
Antisemitic carnival float had puppets of smiling Jews, sacks of money and rat

Συντονιστική Επιτροπή των Εβραϊκών Οργανώσεων του Βελγίου και το Φόρουμ Εβραϊκών Οργανώσεων: «σε μία δημοκρατική χώρα, όπως το Βέλγιο, κάτι τέτοιο δεν έχει θέση, είτε στο πλαίσιο ένος καρναβαλιού είτε όχι»
...
«Η εβραϊκή κοινότητα αποδέχεται το χιούμορ, κάτι πολύ σημαντικό σε μία κοινωνία, όμως υπάρχουν όρια που δεν γίνεται κάποιος να τα περνάει»

Ευρωπαϊκή Επιτροπήαδιανόητο να παρελαύνουν τέτοιες εικόνες στους δρόμους της Ευρώπης 74 χρόνια μετά τη Σοά», χρησιμοποιώντας την εβραϊκή λέξη για το Ολοκαύτωμα

εκπρόσωπος της ΚομισιόνΜαργαρίτης Σχοινάς: «στεκόμαστε απέναντι σε όλες τις μορφές αντισημιτισμού,εμείς οι Ευρωπαίοι δεν έχουμε την πολυτέλεια να αντιμετωπίζουμε χαλαρά κάτι τέτοιο, καθώς είχαμε το θλιβερό προνόμιο να έχουμε ζήσει το που μπορεί να οδηγήσει».
...όπως έχει πεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος :«η σημερινή ευρωπαϊκή ενότητα χτίστηκε πάνω στις στάχτες του Ολοκαυτώματος». 



Τέλος ἡ ὁμάδα πού ἔφτιαξε τό καρναβαλικό ἄρμα εἶπε πώς,ἕνα καρναβάλι εἶναι μία γιορτή μέ καρικατοῦρες. Ἐπίσης εἶπαν πώς ἔπρεπε νά πᾶνε στήν ἀστυνομία λόγῳ ἀπειλῶν πού ἔλαβαν γιά τό ἐν λόγῳ ἄρμα...

Συμπέρασμα,γιά πολλοστή φορά :Ὅλοι μποροῦν νά κριτικάρονται,νά σατιρίζονται ἀκόμη καί νά ἐξευτελίζονται,ποτέ ὅμως,μά ποτέ οἱ ἑβραῖοι ! 


Υ.Γ. Ὁ Μαργαρίτης Σχοινᾶς ( Μαργαρίτης νά ὑποθέσουμε πώς ὡς ὅνομα εῖναι τό ἀρσενικό τῆς Μαργαρίτας; Μπερδευτήκαμε...),σέ πρόσφατη ὁμιλία του στό Ἐπιμελητήριο Θεσσαλονίκης εἶχε ᾿πεῖ :"Η Θεσσαλονίκη αρέσει πολύ, η πόλη έχει πλέον ένα θετικό πρόσημο και ένα ολοένα διευρυνόμενο brand name, καθώς καταφέρει να αναδείξει τις ιστορικές και κοινωνικές της ιδιαιτερότητες.
...η Θεσσαλονίκη μπορεί να καταστεί πρωταθλήτρια εξωστρέφειας της Ελλάδας.( καί ἄλλα ...ὡραῖα , ἐδῶ)
Ἄ,ἐπίσης : η σύζυγός του είναι ανιψιά του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ροντρίγκο Ράτο.

Ἡ Πελασγική


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η κ. Κουντουρά εξασφάλισε εξόφληση σε.… 1.378 δόσεις ! ! Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον τον Ελληνικόν.



Η κ. Κουντουρά
εξασφάλισε εξόφληση
σε.… 1.378 δόσεις
και, ζωή να έχει η γυναίκα,
θα εξοφλήσει το δάνειό της
σε.... 114 χρόνια ! ! !
( απο......σήμερα )

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον τον ελληνικό
Θα αργήσουμε να μάθουμε το πλήρες παρασκήνιο για το πώς εξασφαλίσθηκαν οι προσχώσεις φερτών… βουλευτών, ώστε να πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα και την ψήφο εμπιστοσύνης και την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.


Αλλά κάποια πράγματα καθίστανται ήδη ορατά με όσα αποκαλύπτονται. Όπως, για παράδειγμα, ποια ήταν η βάση του «προβληματισμού» της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Έλενας Κουντουρά. Που την οδήγησε στην «εθνικώς» συμφέρουσα απόφαση να αποστατήσει από το κόμμα της και να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ που τα λέμε, μπορεί η στάση της κ. Κουντουρά απέναντι στον έως πρότινος αρχηγό της να δικαιολογεί τις κατηγορίες του για «αχαριστία». Αλλά ελάτε στη θέση της. Δεν θα ήταν μεγαλύτερη αχαριστία απέναντι στο καθεστώς Τσίπρα, αν έμενε πιστή στις θέσεις της, πάρα το τεράστιο δώρο που της προσέφεραν; Πόσοι άνθρωποι δεν θα ανταπέδιδαν μια στήριξη σε κάποιον που τους απάλλασσε από το άγχος ενός υπέρογκου δανείου;
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια… καραμπόλα ευχαριστιών:
• Ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν μπόρεσε να εισαχθεί με τις πανελλήνιες εξετάσεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οπότε κατέφυγε σε σχολή γειτονικής βαλκανικής χωράς, χρωστούσε ευγνωμοσύνη στον, μακαρίτη πια, Γεράσιμο Αρσένη. Ο οποίος, με μια φωτογραφική διάταξη που ίσχυσε μόνο για 48 ώρες, του έδωσε την δυνατότητα να μεταγραφεί στο ΕΜΠ λόγω των "δύσκολων συνθηκών που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες σπουδαστές εξ αιτίας του πολέμου στην Σερβία". Ε, να μην ανταπέδιδε, με έναν κάλο διορισμό της συζύγου του, της Λούκας Κατσέλη, στην κορυφή της Εθνικής Τράπεζας;
• Η Λούκα Κατσέλη, πάλι, δεν θα ήταν αχάριστη αν αρνιόταν στον Αλέξη Τσίπρα μια... μικρή χάρη που της ζήτησε, να ρυθμίσει ευνοϊκώς την υπέρογκη οφειλή της Έλενας Κουντουρά, ύψους854.775 ευρώ, ώστε η υπουργός του να μπορεί να πληρώνει μια δόση μόλις 620 ευρώ τον μήνα; Εδώ άλλοι αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να τύχουν ρύθμισης των χρεών τους, πολύ μικρότερου ύψους, σε 120 δόσεις. Και η κ. Κουντουρά εξασφάλισε εξόφληση σε… 1.378 δόσεις. Ζωή να έχει η γυναίκα, θα μπορέσει να εξοφλήσει το δάνειο της σε... 114 χρόνια.
Ε, αφού προκύπτει ο ιστορικός συμβολικός αριθμός 114, άρα δικαιώνεται ο ισχυρισμός του Αλέξη Τσίπρα «είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος».
Τι δεν καταλαβαίνετε;
ΠΗΓΗ:Αρχείον Πολιτισμού