Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ας δούμε τωρα ΤΙ συνέβη, στη Γιουγκοσλαβία, 17 χρονια πριν, μπας και διδαχθούμε τίποτε.






Γράφει Ο ataktos 
Ας δούμε τωρα ΤΙ συνέβη, στη Γιουγκοσλαβία, 17 χρονια πριν, μπας και διδαχθούμε τιποτε.
1) Ποιό «κακο παράδειγμα» εξακολουθούσε να δινει στον κοσμο η Γιουγκοσλαβία, την ώρα που κατερρεε η Σοβιετική Ένωση; Απάντηση:
Αντιστεκόταν ακόμα στο Πλιάτσικο απο τη Νέα Τάξη!


Ας διαβασουμε τα στοιχεια, απο τον Θ.Π.:
«….Την περίοδο εκείνη Γιουγκοσλαβία δεν ήταν μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή της Παγκόσμιας Τράπεζας, γεγονός που την καθιστούσε την τελευταία οικονομία στην νοτιοανατολική Ευρώπη που δεν είχε ακόμα «εποικισθεί» από το δυτικό κεφάλαιο. Τότε το 75% της βιομηχανίας της χώρας ανήκε στο κράτος ή στα εργατικά συνδικάτα. Tο 1997, μάλιστα, όταν εγκρίθηκε η «ελεγχόμενη» ιδιωτικοποίηση, η νομοθεσία καθιστούσε σαφές ότι το 60% των μετοχών έπρεπε να παραμείνει στα χέρια του εργατικού δυναμικού της εκάστοτε επιχείρησης.
Oι αρχιερείς του νεοφιλελευθερισμού δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι με τις οικονομικές εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία. Στη σύνοδο του Nταβός το 1999, ο Tόνι Mπλερ επέκρινε την κυβέρνηση Mιλόσεβιτς όχι τόσο για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Kοσσυφοπεδίου, αλλά για την απροθυμία της να προωθήσει ένα πρόγραμμα «οικονομικής μεταρρύθμισης». Eπί της ουσίας, η τότε γιουγκοσλαβική κυβέρνηση επικρίθηκε επειδή ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο πώλησης των κρατικών περουσιακών στοιχείων και επειδή δεν υπάκουσε στην προσταγή για παραχώρηση της διαχείρισης της οικονομίας στις πολυεθνικές εταιρείες.
Tο 1999, λοιπόν, οι νατοϊκές βόμβες έπληξαν κρατικές εταιρείες και όχι στρατιωτικούς στόχους. Για την ακρίβεια, τα αεροσκάφη του NATO κατέστρεψαν μόλις 14 άρματα μάχης, πλην όμως ισοπέδωσαν 372 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους άνεργους. Oύτε μια ξένη ή ιδιωτικοποιημένη βιομηχανία δεν επλήγη…»
Οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν ζημιές σε 25,000 σπίτια και διαμερίσματα , καταστράφηκαν 470χλμ δρόμου 595χιλ σιδηροδρομικών γραμμών .
…………………………………
2) Το Κοσσυφοπέδιο (Κόσσοβο) ήταν, για αιώνες, ο Ιερος Τόπος των Σέρβων. (Κάτι σαν μια… απέραντη Δήλος των αρχαιων Ελλήνων, ας πούμε)…Για τη Νέα Τάξη δεν ηταν τιποτε άλλο απο «χώμα που σκέπαζε ορυκτο πλούτο». Και τον ειχε στοχευσει δεκαετίες πριν, παρακολουθώντας τον σταδιακό εποικισμό του απο αλβανοφωνους, αγροτικούς πληθυσμούς. Την κατάλληλη στιγμή, όταν οι αλβανοί εφτασαν σε μια «κρισιμη μαζα», η Νέα Τάξη (ποιά «Δυση» και πρασινα αλογα;) υποκίνησε ένα αυτονομιστικο ζήτημα, δημιουργώντας τουν Ου Τσε Κα ως… «εγγυητη ανθρώπινων δικαιωμάτων». (Πάντα αυτα τα «ανθρωπινα δικαιώματα» ήταν η σάλτσα πανω απο το κρέας των εγκλημάτων…). Αρα, απο τη στιγμή που ξεκινησαν οι συγκρούσεις αναμεσα σε αυτονομιστες και κυβερνηση, η (υποτιθέμενη) Διεθνης Κοινοτητα ειχε πλεον το δικαιωμα να σύρει την Γιουγκοσλαβική ηγεσια σε «διαπραγματευσεις» για την προστασια των αλβανοφώνων.
Διαβαζουμε:
«…..H συμφωνία του Pαμπουγιέ
Tο γεγονός που πυροδότησε το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ήταν, σύμφωνα με την επικρατούσα δυτική εκδοχή της Ιστορίας, η άρνηση της σερβικής αντιπροσωπείας να υπογράψει την ειρηνευτική συμφωνία του Ραμπουγιέ. (Πρόκειται, βέβαια, για μια πρόφαση! Που ευσταθεί όσο και η υποτιθέμενη άρνηση των Ιρακινών να συνεργαστούν με τους επιθεωρητές όπλων του OHE…)
Oπως παραδέχθηκε αργότερα ενώπιον της επιτροπής Άμυνας ο πρώην υπουργός της Βρετανίας, λόρδος Γκίλμπερτ, η μυστική προσθήκη στο έγγραφο με την ονομασία «B» της συμφωνίας (όπου γινόταν λόγος περί στρατιωτικής ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ!!!) έναν στόχο εξυπηρετούσε: την απόρριψη του ειρηνευτικού σχεδίου από τους Σέρβους!
Εξίσου αποκαλυπτικό είναι και το κεφάλαιο «4» της συμφωνίας του Pαμπουγιέ, το οποίο αφορά αποκλειστικά την οικονομία του Kοσσυφοπεδίου. Tο άρθρο «1» του εν λόγω κεφαλαίου απαιτούσε την καθιέρωση της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς και το άρθρο «2» καλούσε για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΩΝ των κυβερνητικών περουσιακών στοιχείων!».
………………………………………………………
3) Πέρα απο τους μαφιοζους του ΟυΤσε Κα (στους οποιους «ανατεθηκε» η διοικηση του Κοσσυφοπεδίου, μετα την καταρρευση της Γιουγκοσλαβίας), σε τι ωφελήθηκαν οι αλβανοφωνοι κοσσοβάροι πολίτες οταν βρέθηκαν «κύριοι του τόπου τους»;
Διαβάζουμε:
«…Το Κόσοβο με το πλούσιο υπέδαφος σε χρυσό, μόλυβδο, νικέλιο, μαγνήσιο, κοβάλτιο και με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα άνθρακα στην Ευρώπη, έπρεπε να παραδοθεί σε μια πιο «συνεργάσιμη» κυβέρνηση.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και κάτω από το αμφίβολο «προσωρινό» καθεστώς της περιοχής, πρώτο μέλημα της Νατοϊκής διοίκησης στο Κόσοβο ήταν η προώθηση και προστασία των ξένων (κυρίως αμερικάνικων) επενδύσεων στην περιοχή.
Επίσημο νόμισμα της περιοχής κηρύχτηκε το γερμανικό μάρκο, το οποίο αντικαταστάθηκε αργότερα με το ευρώ, ενώ δόθηκαν και ειδικές εγγυήσεις για τις αμερικάνικες επενδύσεις, δημιουργώντας μάλιστα, ειδική υπηρεσία διαχείρισης, την (Kosovo Trust Agency – KTA).
Σήμερα, η KTA προκηρύσσει το 30ο κύμα ιδιωτικοποιήσεων και φιλοδοξεί να πιάσει το στόχο που έχει οριστεί για την ιδιωτικοποίηση του 90% των δημόσιων επιχειρήσεων στην περιοχή. Μάλιστα, σε σχετικό φυλλάδιο, στο οποίο προωθούνται οι «μπίζνες στα Βαλκάνια», το Κόσοβο διαφημίζεται σαν μια «φιλική» προς τους επενδυτές περιοχή με απλές διαδικασίες, μικρούς φόρους και… ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
Κι όλα αυτά σε μια από τις πιο «προικισμένες» περιοχές της Ευρώπης, όπου ζει ένας από τους φτωχότερους λαούς.
Οι αντιδράσεις του κοσοβάρικου λαού στα σχέδια εκποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής, που εκφράστηκαν με διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις των ορυχείων της Τρέπτσα, αντιμετωπίστηκαν με δακρυγόνα και σφαίρες από τα Νατοϊκά στρατεύματα.
Που υποτίθεται ότι βρίσκονται εκεί «για την ασφάλεια των κοσοβάρων»…»
…………………………………………..
4) Ποιος ήταν ο απολογισμός του Εγκλήματος;
«…..Ένας Θλιβερός Απολογισμός
Ο απολογισμός των βομβαρδισμών, σε ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές είναι περίπου ως εξής:
1.150 μαχητικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στις επιθέσεις.
Εκτοξεύτηκαν 420.600 πύραυλοι.
Η συνολική μάζα των πυραύλων που έπεσαν ήταν περίπου 22.000 τόνοι.
59 βάσεις του ΝΑΤΟ στο έδαφος 12 χωρών-μελών του ήταν στη διάθεση να βοηθήσουν τις νατοϊκές επιθέσεις κατά της Σερβίας και Μαυροβουνίου.
Εκτοξεύτηκαν περίπου 20.000 μεγάλοι πύραυλοι αέρος-εδάφους.
Σε 30 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμάται ότι είναι περίπου το κόστος της υλικής ζημιάς που προκλήθηκε με τους βομβαρδισμούς.
1.002 μέλη του Γιουγκοσλαβικού Στρατού σκοτώθηκαν και περίπου 2.000 πολίτες.
6.100 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
54 μέσα μαζικής μεταφοράς καταστράφηκαν, 305 σχολές, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια.
Καταστράφηκαν 176 μνημεία πολιτισμού κι ανάμεσά τους και 23 μεσαιωνικά μοναστήρια.
45 γέφυρες και 28 σιδηροδρομικές γέφυρες.
148 σπίτια πολιτών.
561 κατασκευές του Γιουγκοσλαβικού Στρατού καταστράφηκαν ολοσχερώς και 686 έπαθαν σοβαρές ζημίες.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2.300 επιθέσεις μαχητικών του ΝΑΤΟ.
Μετά την αποκαθήλωση του Σλόμπονταν Mιλόσεβιτς, η Δύση μπορούσε, επιτέλους, να συνεργαστεί με την κυβέρνηση των «μεταρρυθμιστών» του Βελιγραδίου.
Mία από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης ήταν να αναθεωρήσει το νόμο του 1997 περί ιδιωτικοποιήσεων, περιορίζοντας το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων στο κεφάλαιο μιας εταιρείας στο 15%.
Στη συνέχεια, η κυβέρνηση του Βελιγραδίου υπέγραψε την προσχώρηση της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα, βάζοντας τέλος στα χρόνια της οικονομικής ανεξαρτησίας.
 Η επιτομή της γενοκτονίας. Τα κτήνη του Θεοδωράκη και του Παπανδρέου, εισβάλλουν σε αγροικία οικογένειας Σέρβων. Δολοφονούν τον Παπού τινάζοντας του ...

Μόνο στη Σερβία -εκτός του Κοσόβου- έχουν εντοπιστεί 14 σημεία που επλήγησαν με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου και έχουν καθαριστεί από το Ινστιτούτο ...
———————————————————————————-
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Αν ειναι να «ξεσηκωθούμε απο τους καναπεδες μας», χωρις να χουμε βγάλει το κεφάλι απο την άμμο, καλύτερα να παραγγείλουμε στον ντελιβερά τις επομενες πιτσες και να συνεχισουμε να καθόμαστε στα αυγα μας…
Εχθρος μας δεν ειναι η «δεξια» ή η «αριστερα» (αναλογα με το οικονομικο μοντελο που υποστηριζει ο καθενας μας) αλλά η ΝΕΑ ΤΑΞΗ. Μην την αποκαλείτε «νεο-φιλελευθερισμό» αλλά Θηρίο – για να συνεννοούμαστε. (Αλλωστε το ονομα αυτο το έχει κερδισει επάξια, μεσα απο τις πραξεις του).
Ανεξάρτητα απο τα «δεξιά» ή»αριστερα» μαντριά (που ελεγχονται απο το Θηριο) ολο το σύστημα ειναι δομημένο στην απλή αρχη του «Λιγοι, Μιλημένοι, ελεγχουν πολλους Ανυποψιαστους».
Ανάμεσα σε αυτους, τους Ανυποψίαστους, ειμαστε κι εμεις.
Ποιοι ειναι οι νεοταξιτες ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ (αναμεσά μας δεν υπάρχουν – εμεις ειμαστε το κοπαδι) μπορουμε πια να το δουμε ευκολα:
Ποιων πολιτικών σχηματισμών οι ηγεσίες μίλησαν για «νεο-φιλελευθερισμο» ή ταχθηκαν ασμένως υπέρ της διάλυσης κρατών όπως η Γιουγκοσλαβία. (Και να ταν η μονη;)
Πάντα με το προσχημα των «ανθρωπινων δικαιωμάτων», βεβαιως, την ώρα που στους μυστικούς τους λογαριασμούς καταλήγουν εμβάσματα απο απάνθρωπα καθεστώτα – τα οποία μας εχει επιβληθει να θεωρούμε «φιλους και σύμμαχους».
(Μονο στο Βέλγιο, η οικογενεια των Σαουντ, για παραδειγμα, έχει ξοδεψει 70 δις απο το 1969, μεχρι σημερα…Και μην ξεχνάτε τα 250.000.000 που διαχύθηκαν, απο δω κι απο κει, για να περάσει το σχέδιο Αναν του Θηριου – συνοδευόμενα απο την απειλή «αν δεν το δεχτείτε θα έρθει κατι ακομα χειροτερο. Ακριβώς επειδη ειστε διαιρεμενοι και θα αναγκαστειτε, στο τελος, να υποκύψετε»…Αναρωτηθηκατε ποιοι τα πηραν και ποιοι το υποστηριξαν – άλλοι απο «ρεαλισμο» και άλλοι απο ιδιοτέλεια;)
Η Αφύπνιση δεν μας χρειαζεται για να καταθλιβούμε. συνειδητοποιώντας τη δύναμη και την αποφασιστικοτητα του Θηριου.
Αλλά για να αισιοδοξούμε.
Η Δύναμη του Θηρίου βασιζεται στη Διαιρεση – άρα στην αγνοια. Αντίθετα, η Γνωση ειναι Δύναμη καθώς οδηγει στην εθνική συμπνοια και στο τελος της αυταπάτης.
Και χωρίς την «επιβολή μαζικοποιημένης νοοτροπιας» που να βασιζεται σε Εκφοβισμό, εκπορευόμενο απο Μαυρες αποχρώσεις, ενθεν και ενθεν.
(Το είδαμε αυτο, στη Γιουγκοσλαβία: Αν το Θηρίο ήξερε οτι ο γιουγκοσλαβικός λαος ΟΜΟΝΟΕΙ ΕΘΝΙΚΑ (ανεξαρτητα απο το «πολιτικά») θα θεωρούσε ανώφελο έξοδο τους βομβαρδισμους. Σήμερα, ο παραπλανημένος γιουγκοσλαβικος λαος -που αρχικα θεώρησε τους δυτικους ως «απελευθερωτες»- διαδηλώνει σύσσωμος κατά του ΝΑΤΟ, συνειδητοποιώντας σε ποιον λακκο με σκατα τον εβαλαν να πεσει απο μονος του).
Εσεις εξακολουθείτε, τωρα, να θεωρειτε τον Σύριζα ως «αριστερα» και την ΝΕΟφιλελευθερη «δεξια» ως…πατριωτική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου