Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ουκρανία • 07/04/2022 - Έξοδος 3,5 εκατ. Ουκρανών από Ντονμπάς: Επιχειρούν "σπάσιμο" της λαβίδας 100.000 Ουκρανοί - Ισχυρές ρωσικές δυνάμεις. Στο Severodonetsk oι Ρώσοι.

 



Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Τεράστιες δυνάμεις συγκεντρώνουν Ρωσία και Ουκρανία για την τελική μάχη στο Ανατολικό Μέτωπο, στο Ντονμπάς. Και οι δύο χώρες μεταφέρουν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και εφεδρείες.

Στο Ντονμπάς ξεκίνησε ήδη η μεγάλη φυγή: Λαμβάνει χώρα μαζική έξοδος 3.5 εκατ. Ουκρανών πολιτών μετά την διαταγή άμεσης εκκένωσης που εξέδωσε το Κίεβο όπως αποκάλυψε χτες το WarNews247.





To βίντεο που θα δείτε εδώ είναι από το Kramatorsk. Οι Ουκρανοί πολίτες εγκαταλείπουν άρον άρον τις πόλεις Severodonetsk, Slovyansk και Kramatorsk.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Διαταγή άμεσης εκκένωσης από Κίεβο: Έσπασε η αμυντική διάταξη των Ουκρανών στο Λουγκάνσκ – Πέφτει η Avdiivka

Δείτε το βίντεο

Ισχυρή συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων 

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως στην περιοχή του Ντονμπάς συγκεντρώνονται ισχυρές ρωσικές δυνάμεις από το 1ο Σύνταγμα Φρουρών Αρμάτων, τη 2η Μεραρχία των Φρουρών, το 13ο Σύνταγμα Αρμάτων της 4ης Φρουράς ενώ 2 χλμ από το Χάρκοβο βρίσκεται η 200η Ταξιαρχία.

Οι δυνάμεις που μεταφέρει η Ρωσία είναι ότι καλύτερο διαθέτει με άρματα μάχης Τ-80U.

Ο ρωσικός Στρατός εκκαθαρίζει την περιοχή της Popasnaya και τα περίχωρα της πόλης Rubezhnoye.

Νωρίτερα δυνάμεις της Ουκρανίας υποχώρησαν από το Σλαβιάνσκ προς το Μπαρβένκοβο, όπου έλαβε χώρα μάχη. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα και έφτασαν στα περίχωρα του οικισμού αυτού νότια του Izyum.

Στα περίχωρα του Severodonetsk ο ρωσικός Στρατός

Οι ρωσικές δυνάμεις και οι δυνάμεις του Λουγκάνσκ νίκησαν την 57η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα βόρεια προάστια της Zamulovka.

Οι Ρώσοι βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης Severodonetsk.

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:57
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:58
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:25

 

100.000 Ουκρανοί στο Ανατολικό Μέτωπο 

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως το Κίεβο μετακινεί όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του προς την περιοχή του Ανατολικού Μετώπου, το Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, το Κίεβο έχει συγκεντρώσει 100.000 Στρατό κυρίως στρατευσίμους στο Artemovsk στην περιοχή του Ντονέτσκ. Η προηγούμενη ενημέρωση έκανε λόγο για 70-90.000 Oυκρανούς στρατιώτες.


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, στην πρώτη γραμμή της μάχης, στρατεύσιμοι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μαζί με πολίτες, σκάβουν χαρακώματα. Ταυτόχρονα, επιτάσσονται αυτοκίνητα και άλλος εξοπλισμός για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ειδικοί από τις μονάδες ελέγχου ασφάλειας επικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατάφεραν να υποκλέψουν σημαντικές επικοινωνίες της ουκρανικής διοίκησης.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί έλαβαν πληροφορίες σχετικά με επερχόμενη μεγάλης κλίμακας μετακίνηση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με τους Ρώσους, τα Τάγματα Aidar και Δεξιός Τομέας σχεδίαζαν αιφνιδιαστική αντεπίθεση στο Ντονμπάς.

Μετακινούν δυνάμεις από Ντνιπροπετρόφσκ για να σπάσει η λαβίδα

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει το μεγαλύτερο μέρος των μάχιμων στρατευμάτων της στην κατεύθυνση του Ντονμπάς. Σε ενδεχόμενη ήττα, η Ουκρανία αποχαιρετά τη ΝΑ πλευρά της χώρας.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Ουκρανοί επιχειρούν μεταφορά δυνάμεων και σχηματισμών από την περιοχή του Ντνιπροπετρόφσκ. Στόχος είναι να αποτραπεί η ολοκλήρωση της επιχείρησης εγκλωβισμού των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς από τα ρωσικά στρατεύματα.

Αυτή τη στιγμή, Ρωσία και Ουκρανία συγκεντρώνουν τα στρατεύματά τους στη Νοτιοανατολική Ουκρανία, αντλώντας όλες τις διαθέσιμες εφεδρείες. Η γενική μάχη θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες. Πιθανώς μετά την λήξη της ρωσικής επιχείρησης στην Μαριούπολη.

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:24
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου