Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!




                                                                                                                                 ΠΝΥΞ



ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΒΑΣΙΚΕΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ    ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!

1.      Εφαρμογή του θεσμού των Δημοψηφισμάτωνγια σημαντικά ζητήματα.
2.      Εφαρμογή συστήματος καταθέσεως και επεξεργασίας προτάσεων από κάθε Δημότη-Πολίτη.
3.      Σύσταση πολυσυμμετοχικών επιχειρήσεων με βασικούς μετόχους τους Δημότες.
4.      Σύσταση επιτροπών αμέσου διενέργειας αυτοψιών (π.χ. για κατεστραμμένα πεζοδρόμια, έλλειψη οδοδεικτών, επικίνδυνες λακκούβες,  με σκοπό την άμεση επίσης διευθέτηση του όποιου ζητήματος και την επίλυση του όποιου προβλήματος.)
5.      Σύσταση συμβουλευτικού σώματος επιλύσεως διαφορών μεταξύ των δημοτών, με σκοπό την άμεση επίλυση της όποιας διαφοράς με  συναινετικό-συμβιβαστικό τρόπο, καθώς και την αποφυγή της πιθανής επιλογής της δικαστικής οδού.
6.      Εισαγωγή του θεσμού της κληρώσεως και των κληρωτών (κυρίως στις περιπτώσεις συγκροτήσεως επιτροπών).
7.      Ίδρυση «τράπεζας» χρόνου, ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών. (Π.χ. μία επιχείρηση που σκοπεύει να ανανεώσει τον εξοπλισμό της, πετώντας τον παλιό,  θα μπορούσε να «καταθέσει» τον παλιό εξοπλισμό και να πάρει οτιδήποτε άλλο αντίστοιχης αξίας θεωρεί χρήσιμο.)
8.      Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και εφαρμογή του θεσμού του παρατηρητή της γειτονιάς για πρόληψη - αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών και εγκληματικών ενεργειών.
9.      Εφαρμογή συστήματος δρομολογίων Δημοτικής συγκοινωνίας στην βάση των κυκλικών ατέρμονων διαδρομών με ανταπόκριση άλλων Μ.Μ.Ε. και σε συνεργασία με όμορους Δήμους.
10. Αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων και «αφανών» πλουτοπαραγωγικών πηγών του Δήμου, (συγκομιδή καρπών οπορωφόρων όπου υπάρχουν,  συστηματική καλλιέργεια κήπων, συλλογή βρόχινου νερού - χρήση νερού πηγαδιών για πότισμα παρτεριών και πλύσιμο οδών).

11. Εφαρμογή συστήματος αξιοποιήσεως των απορριμμάτων εδραζομένου στο τρίπτυχο Επαναχρησιμοποίηση / Ανακύκλωση / Βιοαποικοδόμηση - Ενεργειακή αξιοποίηση μεανταποδοτικό όφελος στους Δημότες.
12. Υπεραπλούστευση διαδικασιών εκδόσεων - διαχειρίσεως πιστοποιητικών και λοιπών εγγράφων. (Π.χ. Κάθε ισχύον έγγραφο που κατατίθεται άπαξ, θα αναγνωρίζεται αυτομάτως και δια παντός σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.)
13. Έργα υποδομών (αυτοπαραγωγή ενέργειας σε δημοτικά κτήρια, σχολεία κλπ.)
14. Προγράμματα εντάξεως ανέργων και υποαπασχολούμενων σε παραγωγικούς τομείς εργασίας.
15. Προγράμματα εντάξεως ΑΜΕΑ σε αντιστοίχους τομείς δράσεων.
16. Ευπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά αλλά και ενηλίκους.
17. Ενθάρρυνση του εθελοντισμού σε όλους τους τομείς.
18.  Διενέργεια διαγωνισμών με οικονομικά και ηθικά έπαθλα σε αθλητικούς, πολιτιστικούς και γνωσιολογικούς τομείς (ζωγραφική, ποίηση, γλυπτική, μαθηματικά, αρχιτεκτονική, αρχιτεκτονική κήπων, διακόσμηση)
19. Δημιουργία Δημοτικού ιατρείου – εξεταστηρίου επί 24ώρου βάσεως.
20. Δημιουργία Δημοτικού κτηνιατρείου.
21. Κατασκευή δημοτικών σταθμευτηρίων οχημάτων. Εφαρμογή συστήματος καθέτου ή υπό γωνία σταθμεύσεως όπου υπάρχει χώρος.
22. Κατασκευή ποδηλατοδρόμων όπου ενδείκνυται και ενθάρρυνση χρήσεως ποδηλάτων. Διάθεση κοινοχρήστων ποδηλάτων ή ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων για μετακινήσεις εντός του Δήμου.
23. Πλήρης ανανέωση-ανακατασκευή πινακίδων οδών, οδοδεικτών, κυκλοφοριακών σημάνσεων, αριθμήσεων οδών, φωτισμού, πεζοδρομίων κλπ.
24. Μείωση δημοτικών τελών μέσω όλων των ανωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου