Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Σόρος χρηματοδότησε έγγραφα του Παναμά για να επιτεθεί στον Πούτιν - WikiLeaks




 
Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατα απελευθερωμένες υπεράκτιες αποκαλύψεις που είναι γνωστές ως Παναμάς, ισχυρίστηκε το WikiLeaks, λέγοντας ότι η επίθεση "παράχθηκε" για να στοχεύσει τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν.
Την Τετάρτη, η διεθνής οργάνωση καταγγελίας δήλωσε στο Twitter ότι η διαρροή δεδομένων του Παναμά ήταν αποτέλεσμα του Οργανωμένου Εγκλήματος και του Σχεδίου Καταγγελίας της Διαφθοράς (OCCRP), το οποίο απευθύνεται στη Ρωσία και την πρώην ΕΣΣΔ . Η επίθεση του Πούτιν χρηματοδοτήθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID) και τον δισεκατομμυριούχο Αμερικανό hedge fund George Soros, πρόσθεσε η WikiLeaks, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση μιας τέτοιας επίθεσης από την αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ακεραιότητά της.
Σε ένα μεταγενέστερο tweet, η WikiLeaks είπε ότι η ιδέα ότι ολόκληρη η δοκιμασία του Παναμά θα ήταν ενάντια στη Ρωσία θα ήταν «ανοησία», αλλά ακόμα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τον τίτλο της κάλυψης των μέσων ενημέρωσης κατά τρόπο που θα έβαζε τη Μόσχα στη γραμμή πυρκαγιάς.
Οργανώσεις που ανήκουν στο Σόρο έχουν ανακηρυχθεί « ανεπιθύμητες » στη Ρωσία. Πέρυσι, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας αναγνώρισε τα ιδρύματα ανοικτής κοινωνίας του Soros και το Ίδρυμα Βοήθειας Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας ως ανεπιθύμητες ομάδες, απαγορεύοντας στους ρώσους πολίτες και οργανισμούς να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε από τα έργα τους.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν στη συνέχεια ότι οι δραστηριότητες του ινστιτούτου και του ιδρύματος βοήθειας ήταν μια απειλή για τη βάση της συνταγματικής τάξης και της εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας. Νωρίτερα φέτος, ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν δεν είναι " σύμμαχος " των ηγετών των ΗΠΑ και της ΕΕ και ότι έχει ως στόχο " να κερδίσει σημαντικά οικονομικά οφέλη από τη διαίρεση της Ευρώπης ".
Η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική αποσταθεροποίησης σε όλο τον κόσμο, και αυτή η [διαρροή] εξυπηρετεί και αυτόν τον σκοπό της αποσταθεροποίησης. Προκαλούν πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και επίσης πολλά χρήματα για να βρουν το δρόμο τους στους [νέους] φορολογικούς παραδείσους στην Αμερική. Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μια υπερβολικά μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση και θέλουν όλα αυτά τα χρήματα στα δικά τους θησαυροφυλάκια και όχι στα θησαυροφυλάκια άλλων χωρών », δήλωσε στη γερμανική κυβέρνηση ο γερμανός δημοσιογράφος και ο συγγραφέας Ernst Wolff.
Διαβάστε περισσότερα
Η εταιρεία «Παναμάς» δημιούργησε 1000+ επιχειρήσεις στις ΗΠΑΗ εταιρεία «Παναμάς» δημιούργησε 1000+ επιχειρήσεις στις ΗΠΑ
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνών Δημοσιογράφων (ICIJ), ο οποίος εργάστηκε για τα έγγραφα του Παναμά, δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν είναι ο στόχος της διαρροής, αλλά μάλλον ότι οι αποκαλύψεις αποσκοπούσαν στο να ρίξουν φως στις μαύρες υπεράκτιες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο. "Δεν ήταν μια ιστορία για τη Ρωσία, ήταν μια ιστορία για τον κόσμο της ανοικτής θάλασσας ", δήλωσε ο επικεφαλής της ICI Gerard Ryle στο TASS.
Η δήλωσή του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διεθνή κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης της " μεγαλύτερης διαρροής στην ιστορία της ανοικτής θάλασσας ". Παρόλο που ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του αναφέρονται άμεσα στις εφημερίδες, πολλά μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν τη φωτογραφία του ρωσικού προέδρου όταν έσπασαν την ιστορία.
Έχουμε συμπεράσματα, έχουμε πλήρη έλλειψη προτύπων από τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και το σημαντικό λάθος που έπληξε το αλάτι ήταν να δώσουμε αυτά τα έγγραφα στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης ", δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Ray McGovern στην RT. Αυτό θα ήταν χιουμοριστικό αν δεν ήταν τόσο σοβαρό ", πρόσθεσε.
« Ο βαθμός της Πιτουλοφοβίας έφτασε σε σημείο που να μιλάμε καλά για τη Ρωσία ή για κάποιες από τις ενέργειές της και τις επιτυχίες της, είναι αδύνατο. Πρέπει να μιλήσουμε [για τη Ρωσία] με αρνητικούς όρους, τόσο το καλύτερο και όταν δεν υπάρχει τίποτα να πρέπει να κάνετε τα πράγματα , "δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλ. Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το αντιρωσικό συναίσθημα που προκάλεσε η δημοσίευση.

Τα έγγραφα του Παναμά δεν είναι «υπεύθυνη δημοσιογραφία», θα πρέπει να αποδεσμευτούν πλήρως

Ο εκπρόσωπος του WikiLeaks και ο ισλανδός ερευνητής δημοσιογράφος Kristinn Hrafnsson ζήτησαν τη διάθεση των διαφυγόντων δεδομένων στο διαδίκτυο, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να αναζητούν τα έγγραφα. Είπε ότι η παρακράτηση των εγγράφων δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως " υπεύθυνη δημοσιογραφία ".
Όταν λένε ότι πρόκειται για υπεύθυνη δημοσιογραφία, διαφωνώ απόλυτα με τον συνολικό τόνο ", δήλωσε ο συνιδρυτής του Ισλανδικού Κέντρου Διερευνητικής Δημοσιογραφίας στον Afshin Rattansi της RT στην Going Underground , όταν ρωτήθηκε για την αντίδρασή του στον επικεφαλής της ICIJ λέγοντας ότι η κοινοπραξία δεν είναι WikiLeaks, και προσπαθεί να αποδείξει ότι η δημοσιογραφία μπορεί να γίνει με υπευθυνότητα, αφού δεν απελευθερώσει τα χαρτιά στο ακέραιο.
Θα πρέπει να είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι, όχι μόνο η ομάδα δημοσιογράφων που εργάζονται απευθείας στα δεδομένα, να μπορούν να την αναζητήσουν ", δήλωσε ο Χάφσνσον.
Ο εκπρόσωπος του WikiLeaks δήλωσε επίσης στην RT ότι δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν έχουν υπάρξει μεγάλα αμερικανικά ονόματα στα διαρρέοντα 11,5 εκατομμύρια έγγραφα της Παναμά νομικής εταιρείας.
Φαίνεται να είναι στρεβλωμένη τουλάχιστον από το αμερικανικό ενδιαφέρον. Υπάρχει πάντοτε μια πιθανότητα ότι δεν είναι μια δημοσιογραφική προκατάληψη, αλλά απλώς μια προκατάληψη στα ίδια τα έγγραφα ", δήλωσε ο Χάρφσον, προσθέτοντας ότι ο Mossack Fonseca " είναι απλά μια δικηγορική εταιρεία στην υπηρεσία του Παναμά και παρέχοντας εταιρείες φορολογικού παραδείσου ως επί το πλείστον εκτός BVI [Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι] . "
Δεν δίνει ούτε ολόκληρη την εικόνα ", κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου