Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Οκτώβριος 1959: Ο Κ. Καραμανλής αναγνωρίζει τη σκέτη "Μακεδονία"- Δείτε τα έγγραφα





Για να μην ξεχνάμε και να ξέρουμε τους υποκριτές

Ημέρα με την ημέρα αποκαλύπτεται η υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας ως προς το «Μακεδονικό». Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία για το ονοματολογικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαρρηγνύει τα ιμάτιά του εναντιωμένος σε αυτήν. Επιτίθεται φυσικά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση.
Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να επιλέγει τη λήθη όμως και όχι τη μνήμη ως προς το τι έχει πράξει μέχρι σήμερα η παράταξή του για το «Μακεδονικό».
Ένα από αυτά που έχει επιλέξει να αφήσει στο παρελθόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και το ότι πρώτη η δεξιά κυβέρνηση της ΕΡΕ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1959 είχε αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ολόκληρη η κυβέρνησή του μάλιστα είχε βάλει την υπογραφή της σε επίσημο έγγραφο.
Πρόκειται για ένα ΦΕΚ της 23ης Οκτωβρίου του 1959. Ειδικότερα είναι η συμφωνία «περί αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων» που υπέγραψε τότε η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (σ.σ του Τίτο).



ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου