Πλήρης κατάλογος αλκαλικών τροφών που καταπολεμούν τον καρκίνο,
τις φλεγμονές, τον διαβήτη και την καρδιακή νόσο.
Αν θέλετε να διατηρήσετε τη σωστή λειτουργία του σώματός σας, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι τα επίπεδα του pH του οργανισμού σας είναι περίπου 7,4. Αυτό θεωρείται ως ένα αλκαλικό πεδίο.
Η συνεχώς αυξανόμενη εκβιομηχάνιση έχει αυξήσει σημαντικά τις εκπομπές CO2, μειώνοντας έτσι το pH του ωκεανού από 8,2 σε 8,1. Αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά τη θαλάσσια ζωή. Επιπλέον, το pH του εδάφους έχει επίδραση στο μεταλλικό προφίλ των τροφίμων που καταναλώνουμε.
Με τον όρο αλκαλική διατροφή εννοούμε μια διατροφή με βάση τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνονται από φυσικές τροφές. Αυτό το είδος της διατροφής είναι ιδιαίτερα επωφελή για εσάς.
Εδώ είναι η λίστα των αλκαλικών τροφίμων που μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας:
Λαχανικά
- Κρεμμύδια
- Χόρτα
- Ντομάτες
- Μανιτάρια
- Φύλλα παντζαριών
- Παστινάκη
- Κουνουπίδι
- Σέλινο
- Τεύτλα
- Νεροκάρδαμο
- Λάχανο
- Μπρόκολο
- Γλυκοπατάτες
- Κολοκύθας
- Καρότο
- Άγρια χόρτα
- Αλφάλφα
- Κριθάρι
- Σιτάρι
- Μέγα γογγύλιον
- Πιπεριές
- Θαλασσινά λαχανικά
- Εδώδιμα λουλούδια
- Μπιζέλια
- Ραπανάκια
- Φασολάκια
- Πικραλίδες
- Σκόρδο
- Μελιτζάνα
- Αγγούρι
- Σπανάκι
- Αρακάς
- Λάχανα
- Λαχανάκια
- Σπιρουλίνα
- Σέσκουλα
Φρούτα
- Τροπικά φρούτα
- Μανταρίνια
- Καρπούζι
- Σύκα, αποξηραμένα
- Δαμάσκηνα
- Σταφύλια
- Λεμόνι
- Μήλο
- Γκρέιπφρουτ
- Αβοκάντο
- Βερίκοκο
- Μούρα
- Λάιμ
- Κεράσια
- Καρύδας
- Πεπόνι
- Μπανάνα
- Ροδάκινο
- Αχλάδι
- Ανανάς
- Πορτοκάλι
Πρωτεΐνες
- Αμύγδαλα
- Tempeh (τέμ-πε) είναι ένα παραδοσιακό ασιατικό προϊόν από σόγια.
- Κεχρί
- Tofu (τυρόπηγμα σόγιας)
- Κάστανα
Μπαχαρικά & Καρυκεύματα
- Μίσο (μια μακροβιοτική σούπερ-τροφή)
- Θαλασσινό αλάτι
- Όλα τα βότανα
- Tamari (σάλτσα σόγιας)
- Κανέλα
- Μουστάρδα
- Κάρι
- Τζίντζερ
- Πιπέρι τσίλι
Λοιπά
- Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
- Μηλόξιδο
- Μεταλλικό νερό
- Χυμός από φρέσκα φρούτα
- Πράσινοι Χυμοί
- Σιρόπι
- Χυμός λαχανικών
- Παρασκευάσματα από γύρη
- Προβιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα
- Σπόρους λιναριού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου